GündemKırıkkaleManşet

Vali Kolat, veda ziyaretlerine devam ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat veda ziyaretleri kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İş Kur İl Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek helallik aldı.

 

 

İlk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Ali Kolat,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ve buradaki personelle bir süre sohbet etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinin ardından Vali Kolat, Nur Camii Konferans Salonunda Kırıkkale Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Bütün Yönleriyle Osmanlıca ve Mirası” isimli Uluslararası Sempozyuma katıldı. Buradaki programa Vali Ali Kolat’ın yanı sıra, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, İl Müftüsü Bekir Gerek ve diğer davetliler katıldı.

 

OKUNMASI VE ÖĞRETİLMESİ LAZIM

Programda konuşan Valimiz Sayın Ali Kolat; “Bu güzel ortamda sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Tabi Osmanlıca ve mirası bizim için çok önemli bir konu. Siz Osmanlıcaya sahip değilseniz, mirasına da sahip çıkmakta zorlanırsınız. Osmanlıca sadece bugün ki Türkiye’ye ait bir dil değil. Şuan da 41 bağımsız ülkenin diline dil katmıştır. Geçmişle bağlantı kurabilmek için, geçmişte neler oldu neler bitti bilebilmek için ve geleceğimize de bir hat çizmemiz için Osmanlıca öğrenmemiz son derece önemli. Maalesef biz bugün kitabelerimizi, belgelerimizi, mezar taşlarımızı okumakta zorlanıyoruz. Osmanlıca yazılan milyonlarca eserlerimiz var. Bunların birçoğunu maalesef okuyamıyoruz. Gençlerimize bunları mutlaka okunması ve öğretilmesi lazım”

 

KAMUS BİR MİLLETİN NAMUSUDUR

“Bir İngiliz, bir Fransız beş yüz yıl önce yazılan bir eseri okuyabiliyor. Ama biz bir Fuzuliyi bir Cevdet Paşayı okumakta zorlanıyoruz. Hakikaten Bakinin Mersiyesini, Şeyh Galib’in Hüsnü Aşk’nı bugünkü gençlerimiz gerçekten de anlamakta ve okumakta zorlanıyor. Elmalı Hamdi Efendi’nin çok güzel bir tefsiri var. Elmalı tefsiri diye de bilinir. Onu Osmanlıca da değil, Türkçe harflerle yazıldığı halde bile anlamakta zorlanıyoruz. Bu ciddi bir kopuştur. Belki bu kopuşta anlamlıdır, maksatlıdır. Onun içinde biz, bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. Böyle güzel bir sempozyum başlattığınız için Allah sizlerden razı olsun. Cemil Meriç’in güzel bir sözü var; “ Kamus Bir Milletin Namusudur.  Kamusa uzanan el namusa uzanmıştır. Fransız İhtilalinde bile geçmişe yönelik her şey tahrip edildi ama Kamusa dokunulmadı” diyor”

 

TEŞEKKÜR ETTİ

“Yani geçmiş bu kadar önemlidir. Hele Selçuklu ve Osmanlı’nın milyonlarca eser bıraktığı bir ortamda biz hala mezar taşlarını okuyamıyorsak bizim için büyük bir ayıptır. Ben az çok Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca okuyabiliyorum ama yazmakta çok zorlanıyoruz. Bu anlamda hepimizin Osmanlıcayı öğrenmesi lazım diye düşünüyorum.  Gerçekten de Üniversitemiz güzel programlar yapıyor. Biz, Valilik olarak, Belediye olarak, bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızla bu tür etkinliklerin hep yanında olduk. İnşallah bu tür etkinlikler bu güzel ortamlarda devam edecektir. Hükümet Konağımızın da iki güzel salonu var. Orada da böyle etkinlikler yapılırsa iyi olur. Gerçekten de Hükümetimiz, devletimiz bu tür etkinliklere çok büyük önem veriyor. Başbakanlığımızın ve Kültür Bakanlığımızın eserlere ve belgelere sahip çıkması ve Osmanlıcanın okullarımıza seçmeli ders olarak getirilmesi bizleri fazlasıyla ümitlendiriyor. İnşallah geçmişimize daha fazla sahip çıkarak geleceğimizi de o denli inşa edeceğiz. Ben bu vesileyle bu sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

HAKKINIZI HELAL EDİN

Daha sonra Vali Ali Kolat, sırasıyla İş Kur İl Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek burada bulunan personelle helalleşti. Kurum ziyaretlerinin ardından Vali Kolat, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay’ın vefat eden Babaannesi Huri Akçay’ın Yenişehir Ulu Camiinde kılınan cenaze namazına katıldı. Vali Ali Kolat, KOSGEB Müdürlüğü ile Kırıkkale Ziraat Bankasını ziyaret ederek, buradaki personelle vedalaştı. Son olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Valimiz Sayın Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile bir süre sohbet etti. Daha sonra, İl Emniyet Müdürlüğü personeline hitap eden Vali Ali Kolat yaptığı konuşmada; “ Emniyet Teşkilatında görev yaptığım zamanda güzel insanlarla çalıştık. Bu süre zarfında İz bırakacak çalışmalarımız oldu. Bizim dönemimizde Emniyet Teşkilatında Ali Kolat bilinen bir isimdi. Allah’a hamdolsun Genel Müdür Yardımcılığından sonra Sivas Valisi olarak üç yıl görev yaptıktan sonra Kırıkkale’ye atandım. Burada da çocuğunuzla üç buçuk yıldan fazla çalıştık. Allah’ımıza hamdolsun Cenab-ı Allah bize umduğumuzdan daha fazla imkânlar ve fırsatlar verdi. Onu da hizmete dönüştürmeye hep beraberce çalıştık. Buradan da güzel duygularla ayrılıyorsak, bunda sizlerin de çok fazla payı vardır. Allah hepinizden razı olsun. Tabi Emniyet Teşkilatından kopmak çok zor. En çok çalıştığımız, beraber olduğumuz kurumlarımızdan biri Emniyet Teşkilatımızdır. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x