Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yabani meyveler geçim kaynağı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de doğada kendiliğinden yetişen, alıç, güvem, dağ eriği, dağ armudu ve kuşburnu gibi yabani meyveler vatandaşa gelir kapısı oluyor.

 

İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILIYORUZ

Kentte dağlarda kendiliğinden yetişen armut, erik, güvem, kuşburnu ve alıç toplayıp lise caddesinde satan 57 yaşındaki Sevgi Uçar, kimseye muhtaç olmadan alın teri döküp geçimini sağladığını söyledi. Yabani meyveleri çocukları ile birlikte topladığını aktaran Uçar, “Bu meyveleri toplamak çok zor oluyor ama kimseye muhtaç olmamak, kendi ihtiyacımızı karşılamak için çalışıyoruz. Topladığımız doğal ürünlere halkımız büyük rağbet gösteriyor. Kuşburnu ve güvem daha fazla talep görüyor. Özellikle kuşburnuyu kurutup kışın çay olarak içiyorlar.” dedi.

 

BİR LİRADAN SATILIYOR

Uçar, satışlarını bardak ile yaptığını ifade ederek, “Kuşburnu ve güvemin bardağı 2 liradan diğerlerinin bardağı ise bir liradan satılıyor. Halk da ilgi gösteriyor. Havalar müsait olduğu sürece bunları toplayıp satacağım. Boş oturmaktansa çalışıp günlük evimin ihtiyacını karşılıyorum.” diye konuştu. Güvem alan müşterilerden Gülfiyet Arar da, kendilerinin bu meyveleri doğadan gidip toplama zaman ve imkanı bulamadıklarını anlatarak, “Bunların tamamı doğal, hiçbir katkı yok. Sevgi hanım emek vermiş bunları toplamış ve satıyor. Ben de görünce güvem aldım.” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x