Yahşihan

Yahşihan Belediyesinin Borcu Belli Oldu

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Kırıkkale’deki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Başkan Sungur, önceki Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz döneminden kalma borçları açıkladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Kırıkkale’deki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Başkan Sungur, önceki Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz döneminden kalma borçları açıkladı. Belediyenin nereye borcu olduğunu tek tek sayan Başkan Sungur, Yahşihan Belediyesi’nin borcunun 1 miyar 107 milyon TL olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE TARİHİNDE İLGİNÇ BORÇLAR YAHŞİHAN’DA
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur belediye borcu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “1 milyar 107 milyon küsür borcumuz var ama bugünkü rakamla söylüyorum çünkü yarın bu rakam değişecek. Pazartesi günü farklı bir rakama ulaşacak. Peki, bu borçlar neler, hemen onları da bilgilendirme amacıyla size hızlıca söyleyeyim; piyasa borcumuz bugünkü rakamla 772 milyon 635 bin lira, sosyal güvenlik kurumuna 5 milyon lira, vergi dairesine 7 milyon 805 bin lira, emekli sandığına 328 bin lira , iller bankasına kamu borcu diye geçen yani geçmişte olan ve taksitlendirilen borcumuz, 5 milyon 116 bin lira, iller bankasına olan en son altyapı ile ilgili alınan 120 milyon 382 bin lira, Halk Bankası’na değişken faizli borcumuz 15 milyon lira, Ziraat Bankası’na değişken faizli borcumuz 25 milyon 528 bin lira, şahısların bankaya yatırdığı buna çok dikkat etmenizi istiyorum sonrasında açıklık getirmek istiyorum, şahısların bankaya yatırdığı borç Türkiye tarihinde bir de böyle bir borçla karşılaştık arkadaşlar, 34 milyon 463 bin lira da şahısların bankaya yatırdığı borcumuz var. Doğal gaz faturamız 58 bin lira EDS internet borcu 2023 yılı için kullanılmaya EDS’den bahsediyorum, 95 bin lira, Belediyeler Su Birliği yani Yeşil Vadi Su Birliği’ne olan borcumuz da 16 milyon lira. Belediye şirketinin genel borcu Vergi Dairesi’ne geçmiş dönemki borcumuz, 8 milyon 762 bin lira, Vergi Dairesine gelecek olan borç bu ay itibarıyla söylüyorum 611 bin lira, SSK’ya olan borcumuz toplamda 95 milyon lira. Toplam borcumuz, 1 milyar 107 milyon lira.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x