Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yahşihan

Yahşihan Belediyesinin Kasasında 20 Bin tl kalmış

Yahşihan Belediye Başkanı seçilen Ahmet Sungur, mazbatasını aldıktan sonra belediyeye giderek vatandaş ve çalışanlarla buluştu. Sungur belediye kasasını 20 bin TL ile devraldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediye Başkanı seçilen Ahmet Sungur, mazbatasını aldıktan sonra belediyeye giderek vatandaş ve çalışanlarla buluştu. Sungur belediye kasasını 20 bin TL ile devraldı.

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde belediye başkanı değişti. 31 Mart seçimlerinde yeni başkan Ahmet Sungur oldu. Sungur, bugün Kırıkkale Adliyesi’nde yapılan törenle mazbatasını aldı. Daha sonra Yahşihan Belediyesi’ne giden Sungur’u belediye personeli kapıda karşıladı. Makam koltuğuna oturan Sungur, ilk olarak muhasebeciyi yanına çağırarak belediye kasasında ne kadar para olduğunu sordu. Muhasebecisinin sadece 20 bin TL var dedi.

Ahmet Sungur Mazbatayı Aldı
Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

ŞEFAF BELEDİYECİĞİ BİZ YAPACAĞIZ
Başkan Sungur, artık belediyenin şeffaf olacağını, hiçbir çalışanın vatandaşın işini yapmak için para talep edemeyeceğini, bu bütçeyi eski haline döndüreceklerini belirtti. Ayrıca belediyede artık randevu sistemi olmayacağını söyleyen Sungur, “Geçen geçmiş dönemde de randevu sistemiyle çalışmadım. Bundan sonra da randevu sistemiyle çalışmayacağım. Ne zaman ben buradaysam görüşmenin saati dakikası diye bir şey yok. Herkese kapımız şu anki olduğu gibi sonuna kadar açık. Bunu riya olsun diye söylemiyorum. Şu beş sene içerisinde batak içerisinde olan şu belediyeyi yukarı doğru çıkartalım. Birkaç gün içerisinde zaten bir açıklama yapacağız. Ya da ramazandan sonra bir basın toplantısı yapacağız. Vatandaşlarımızı da çağırırız. Kuruş kuruş ne borcumuz var, ne alacağımız var, ne yapmışız, neler olmuş? Şu beş sene içerisinde bunu bilmek hepimizin hakkı. Yirmi bin lirayla almış olduk belediye kasasını. Bundan sonra esas şeffaflığı biz yapacağız. Kimse şu odanın içerisinde ya da başka odaların içerisinde vatandaş için attığı imzadan bir kuruş para talep edemeyecek” ifadelerini kullandı.

MEMLEKETİ BATAKLIKTAN ÇIKARACAĞIZ
Geçmiş dönemdeki eksikliklerinin farkına vardığını belirten Başkan Ahmet Sungur, “Ben bu mazbatayı sizler adına teslim aldım. Biz bu millete çalışmaya geldik arkadaşlar. Onun için Allah şahit yine tekrardan söylüyorum. Burada bir tane belediye başkanı var o da sizsiniz. Sizin vekiliniz de benim. Biz geçmiş dönemden eksiklerimizi görerek geldik. Yenilendik geldik. Hata yapmak artık bize yakışmaz. Çünkü 2019 seçimlerinde bana ihtar verdi vatandaş. 2024 seçimlerinde bu iftarı da benim algıladığımı ve kendime çekidüzen verdiğimi eksiklerimde gördüğümü hissetti ve yeniden bizi seçti arkadaşlar. Ayda bir defa bilgilendirme toplantısı yapmak istiyorum. Belediyenin durumunu geçmiş dönemdeki durumları anlatmak istiyorum. Başladığımız günden mazbatayı aldığımız şu ana kadar bizi yalnız bırakmadınız. Allah razı olsun. Biz inandık Arkadaşlar. Sizler de bu inancımıza destek oldunuz. Sizler de bizlerle beraber adım, adım yürüdünüz. Sandık başında, evlerinizde, mahalle işlerinde verdiğiniz mücadeleden hepsinden haberim var. Allah hepinizden milyonlarca razı olsun. Emanetinizin emin ellerde olduğundan hiç endişeniz olmasın hakkınızı ve emanetinizi sonuna kadar savunacağız. Memleketi içerisine düşmüş olduğu bataklıktan Allah’ın izniyle sizlerin yardımıyla çıkartacağız. Allah izin verirse beş yıl sonra da alnımızın akıyla sizlere bu mekanı teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x