Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Yahşihan şehitleri anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Garnizon Komutanlığı, 2 Ocak 2012 tarihinde Yahşihan TSK MAAT Müdürlüğünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 4 şehit anısına mevlit okuttu.YEMEK VERİLDİ
2 Ocak 2012 tarihinde saat 00:40 sıralarında Yahşihan ilçesinde bulunan TSK MAAT Müdürlüğünde meydana gelen patlamada Salih Erkeç, Samet Aygar. Cezayir Çalışkan ve Adnan Dağdeviren isimli 4 işçi şehit düşmüştü. 4 şehit işçi anısına Yahşihan ilçesi Merkez Camiinde Mevlit okutuldu. İl Merkezi Çantepe’de ise Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz  tarafından şehit ailesi yakınlarına ve gazilerimize bir yemek verildi. Yemeğe Vali  Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, İl Jandarma Komutanı  J Alb Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, askeri ve idari personel şehit  ailesi ve gaziler katıldı.

‘OMUZ OMUZAYIZ’
Yemekte konuşan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Karauz;  “Bugün burada biraraya gelmemizin sebebi; iki sene önce 02. Ocak 2012 tarihinde elim bir kaza sonucu şehitlik mertebesine ulaşan 4 işçi kardeşimizin aziz hatıralarını anmaktır. Dün bu şehit kardeşlerimizin mezarı ve aile ziyaretleri yapılmış, bugün ise Cuma namazı öncesi  mevlit okutulmuştur. Bugün burada başta Sayın Valim olmak üzere devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarının kıymetli temsilcileri aramızdadır. Aslında bu manzara devlet ve milletin iç içe gönül gönüle ve omuz omuza olduğunun bir göstergesidir. Anadolu topraklarını vatan yapmak için bin yıldır mücadele veriyoruz. Bugün bu topraklarda mevcudiyetimizi şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bizler bir aileyiz. Bizlerin gönül kapısı ve telefonları sizler için 24 saat açıktır. Sizlerin sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir.  Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum, ruhları şad mekânları cennet olsun” dedi.

‘HER ZAMAN YANINIZDAYIZ’
Vali Ali Kolat ise; “Garnizon Komutanımıza teşekkür ediyorum, bizi bir araya getirdi. Hem şehitlerimizi anmak, onları yad etmek, hem de bu yemekte de birlik ve beraberliğimizi göstermek adına da güzel bir organizasyon.  Hakikaten şehitlerimizle ilgili ne söylesek kolay değil. Onların acısı unutmak kolay değil. Allah mekânlarını cennet eylesin. Cenab-ı Allah onları övgüye mazhar kılmıştır. Yani “onları ölü kabul etmeyin, onlar diridir” diyerek onlardan övgüyle söz etmiştir. Dolayısıyla onlara rahmet diliyoruz. Sizlere de sabır diliyorum. Ama şunu da açık yüreklilikle belirteyim ki hem devletimiz hem de hükümetimiz olsun, güvenlik birimlerimiz, askerlerimiz,    işçilerimiz olsun görev başında şehit olanlara sahip çıkmaktadır. Elinden gelen her türlü imkânı kanuni düzenlemelerle sağlamıştır. Birçok hizmetlerden ücret almamaktadır. Bu anlamda da devlet hepimize kucak açmıştır. Biz de burada devletin temsilcileri ve sizlerle beraber tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla hep beraberiz, birlikteyiz. Gönlümüz ve kapımız sizlere her zaman açık. En ufak bir sıkıntınız, probleminiz olduğu zaman sizlerin yanında olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bu vesileyle Allah sizlere sağlık sıhhat versin sizlere uzun ömür versin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek şehitler için dua okudu. (Haber71 Gazetesi Haber Merkezi)

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu