Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yakın zamanda alım yapılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘MKE’NİN GAREZİ KIRIKKALE’YE’ HABERİMİZE MKE’DEN AÇIKLAMA GELDİ

 

Yakın zamanda alım yapılacak

25 Temmuz 2017 Salı günü yaptığımız ‘MKE’nin garezi Kırıkkale’ye’ haberine karşı MKE’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 52 kişinin alım sayısında azalmasının yakın zamanda yapılacak alıma ertelendiği belirtildi.

 

ERTELEME SÖZ KONUSU

Makine Kimya Endüstri Kurumu (MKEK) Strateji Geliştirme Dairesi Gazetemizin 25 Temmuz 2017 Salı günü yaptığımız ‘MKE’nin garezi Kırıkkale’ye’ haberine karşı açıklamada bulundu. MKEK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, “Kurumumuza alınması planlanan ve Türkiye İş Kurumu aracılığıyla ilan edilen 242 kişilik iş ilanlarımız işyerlerimizin ihtiyacı doğrultusunda daha sonra alım yapılmak üzere 190 kişiye düşürülmüştür. Yani iptal değil 52 kişinin alımının ertelenmesi söz konusudur”

 

MAĞDURİYET SÖZ KONUSU DEĞİL

Bilindiği gibi kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi taleplerinin ilanları ulusal düzeyde yayımlandığından 52 kişilik işçi alımının ertelenmesinin haberinizde belirtildiği gibi belirli bir ilde mağduriyete yol açması mümkün değildir. Ayrıca; 242 kişilik ilandan 52 kişinin iptal edilmesi kimsenin istihdam şansını elinden almak amacıyla değil bilakis ön lisans mezunlarına da istihdam olanağı sağlamak gayesiyle yapılmıştır. Zira iptal edilen 52 kişilik ihtiyaç için aynı iş yerlerine yakın zamanda ön lisans mezunları arasından işçi alımı yapılacaktır” denildi.

 

Haber: Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x