GündemManşetSiyaset

Yasalara rağmen önleyemiyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, çıkardıkları yasalara rağmen uygulamadaki sorunlardan dolayı iş kazalarını önleyemediklerini belirterek, okullara iş güvenliği dersi konulacağını ve sosyal duyarlılığın geliştirileceğini söyledi.
UYGULAMADA PROBLEM VAR
HDP, Danışma Kurulu’nda uzlaşı sağlanamadığından son zamanlarda yaşanan işçi ölümlerine ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi. Grup önerisi aleyhinde konuşan AK Parti Kırıkkale Milletkvekili Ramazan Can, meclis kürsüsünden şöyle konuştu; “Öncelikle, iş kazalarında ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunuyorum, yaralı kardeşlerimize de geçmiş olsun diyorum. Muhalefet ve iktidar olarak iş güvenliği alanında bir sürü düzenlemeler yaptık; İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası, Sendikalar Yasası bunlardan bazıları. Fakat bütün bu yasaları çıkarmış olmamıza rağmen uygulamadaki problemlerden dolayı iş kazalarını önleyemedik. İş güvenliği ve eylem planı uygulamaya konmalı, konulacak. İşçi ve emekçi tanımı saygın olarak kalacak, profesyonelleşecek.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
4 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu