Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla Kırıkkale’de ‘Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz’ etkinliği gerçekleştirildi. 81 il’de eş zamanlı gerçekleşen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yunus Sezer “Bu tür uygulamalarla halkımızı bilinçlendirerek, trafik kurallarına daha fazla uymaya davet ediyoruz” diye konuştu.

SÜRÜCÜLERE BROŞÜR DAĞITILDI

Trafikte sürücülerin yayalara öncelik vermelerini sağlamak amacıyla başlatılan, 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı kapsamında yaya geçidi nöbeti farkındalık etkinliği Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı sevgi yolu yaya geçidinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Jandarma Komutanı Uğur Özmen, bürokratlar, trafik polisleri ve öğrenciler katıldı. Yaya geçitlerinde öğrencilerle birlikte araç sürücülerine broşür dağıtan Vali Sezer sürücüleri yayalara karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

AMAÇ TRAFİK BİLİNCİNİ ARTIRMAK

Öncelik yayanın sloganıyla bu senenin trafik yılı ilan edilmesi sebebiyle bir uygulama yapıldığını hatırlatan Vali Yunus Sezer “Bu uygulamadaki amacımız trafik bilincinin artırılması, yayalara trafikte daha saygılı davranılması ve öncelik verilmesidir. Yaklaşık 2 yıl önce bir kanun değişikliği olmuştu. Bu değişiklikle birlikte yaya öncelikli bir trafik anlayışına geçtik. Bunun zaman zaman hem öğrencilerimiz, hemde halkımız nazarında bir gündem oluşturulması adına geçen yılda, bu yıl da benzer uygulamalar yapıyoruz. Bu uygulama 81 il genelinde, ilçelere kadar yapılıyor” ifadesini kullandı.

UYGULAMALARIN MEYVESİNİ ALIYORUZ

Kırıkkale trafik açısından oldukça önemli bir noktada olduğuna vurgu yapan Vali Sezer “Kırıkkale ortalama bin aracın geçiş yaptığı bir şehir. Bu geçişler bayram ve önemli günlerde 100 bine kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla trafik kazalarının da yoğun şekilde yaşandığı bir ilimiz. Ama yapılan uygulamalarla bu trafik kazalarının minimuma indiğini görüyoruz. Kırıkkale olarak trafik kazalarında geçen yıla oranla yüzde 15’e varan bir gerileme olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda yüzde 23-24 oranında yaralamalı trafik kazalarında azalış ortaya çıktı. Yine emniyet kemeri önemli bir konu, bu konuda da Kırıkkale olarak 2 yıl önce yüzde 14’lerdeyken bugün 70’e varan bir emniyet kemeri kullanımı söz konusu. Bunlar bizim için sevindirici konular” diye konuştu.

3 BİN ÇOCUĞA EĞİTİM

Vali Sezer “Bu tür uygulamalarla halkımızı bilinçlendirerek, trafik kurallarına daha fazla uymaya davet ediyoruz. Bir süre önce açtığımız Trafik Eğitim Parkında da çocuklarımızı daha eğitim çağındayken trafik bilincini aşılamak adına eğitimlerimiz devam ediyor. Çocuk trafik parkımızda bu güne kadar yaklaşık 3 bin çocuğumuza eğitim verdik. Hedefimiz Türkiye ortalamasının da çok altında oranlar yakalayarak, hiçbir canın yanmasın, hiçbir vatandaşımızı trafik kazasından dolayı kaybetmeyelim, bütün çabamız çalışmamız bu doğrultuda” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x