Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Yemin ettiler, göreve başlayacaklar!

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim ve öğretim gören öğrenciler beyaz önlük giyerek meslek hayatlarında ilk adımı atmaya hazırlanıyor, 14 Mart Tıp Bayramı’nda önlük giyen öğrencilerin heyecanları objektiflere yansıdı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim ve öğretim gören öğrenciler beyaz önlük giyerek meslek hayatlarında ilk adımı atmaya hazırlanıyor, 14 Mart Tıp Bayramı’nda önlük giyen öğrencilerin heyecanları objektiflere yansıdı.

ÇALIŞTIĞINIZ ORTAMI ÖNEMSEYİN VE SEVİN

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından beyaz önlük giyme ve yemin töreni düzenlendi. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çağatay Erdem Daphan, “Burada göreve başlayalı 27 yıl olmuş. . Önlük giyecek öğrencilerimize naçizane tavsiyem; çalıştığınız ortamı önemser ve severseniz, bir şekilde gerisi gelecektir. 27 yıl öncesine bakarak geldiğimiz noktayı farklı buluyorum. Bu vesileyle 14 Mart Tıp Bayramınızı bir kez daha kutlarım. Teşekkür ederim.” dedi.

kirikkalede-yemin-ettiler-goreve-baslayacaklar2.jpg

BU BAŞARININ ARKASINDA BÜYÜK EMEK VAR

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, “Beyaz önlük giyme törenini maalesef 4 yıl boyunca yapamadık. Pandemi süreci olması ve geçen yılda 6 Şubat depremi nedeniyle 1.,2. ve 3. sınıflarda hibrit ve uzaktan eğitime geçmek zorunda kaldık. Bu nedenlerle törenlerimizi erteledik ancak bu yılın sizler için ayrı bir özelliği var. Bu sene ilk defa akredite olmuş bir Tıp Fakültesi olarak yola başlıyorsunuz. Bu seviyeye gelebilmek için gayret ve çaba gerektiren çok uzun süreçlerimiz oldu. Akredite bir fakülte olabilmemizin arkasında çok büyük bir emek var.”

kirikkalede-yemin-ettiler-goreve-baslayacaklar4.jpg

MİLLETİMİZİN EN DEĞERLİ EMANETLİSİNİZ

Öğrencileri milletimizin en değerli emanetleri olarak gördüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Geçmişle bağı koparmamak ve geçmişe bakarak geleceğe şekillendirmek önemli bir şey. Bir ağacın kökünü yok ederseniz o ağacın yaşamasının imkanı yok. O yüzden köklerimizi, geçmişte neler yaptığımızı bilmemiz gerekiyor. Ülkemizin yakın, orta ve uzun geleceğe dair hedeflerine baktığımızda bu kapsamda önemli çalışmalar yürütüldüğünü görmekteyiz. Bir ülkenin uluslararası arenada ekonomik göstergeler açısından öne çıkmasının bir yolu vardır” dedi.

EMEKLİ ÖĞRETİM ÜYESİNE PLAKET

Ersan Aslan, konuşması sonrasında Tıp Fakültemizden emekli olan öğretim üyeleri Prof. Dr. Üçler Kısa ve Doç. Dr. Taner Sarak’a bugüne kadar yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür ederek plaket verdi. Aslan, 2022-2023 Yılı Akademik Yayın Ödülü birincisi Prof. Dr. Nuray Bayar Muluk’u başarısı dolayısıyla tebrik etti ve teşekkür belgesi verdi. İkinci olan Doç. Dr. Pelin Zeynep Bekin Sarıkaya ile üçüncü olan Doç. Dr. Adnan Özdemir’e belgelerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x