Manşet

Yeni Müftü Topal Projeler İle Geldi

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale İl Müftlüğü’ne atanan Mustafa Topal, yapacağı projelerle Kırıkkale’de yeni bir oluşum gerçekleştirecek.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale İl Müftlüğü’ne atanan Mustafa Topal, yapacağı projelerle Kırıkkale’de yeni bir oluşum gerçekleştirecek.

Kısa zamanda Kırıkkale halkının kalbinde yer alan Kırıkkale Müftüsü Mustafa Topal, ilk olarak görev yapacağı alanlarda inceleme yaptı. Daha sonra il imam ve vaizleriyle toplantı düzenleyen Müftü Topal, burada yapacağı projeler hakkında bilgi aktardı. Toplantıya katılanlar, yapılacak projeleri pür dikkat dinledi.

İMAMSIZ CAMİ KALMAYACAK
İmamsız cami kalmaması için var gücüyle mücadele edeceğini açıklayan Topal, “Özellikle alevi vatandaşlarımızın bulunduğu köylerde imam eksikliğini gidereceğim. Biz bir bütünüz. Onlarsız biz. Bizsiz onlar olmaz. Alevi köyleri çok güzel. Sıcak bir karşılaşma oldu. İnşallah daha güzel olacak. Ayrıca yeni etkinliklere imza atacağım. Halkımız ile Müftülük bir bütün olacak.”dedi.

YENİ MÜFTÜ GÖNÜL İNSANI
Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale Müftülüğüne atanan Mustafa Topal  görevinin yani sıra gönül kazanıyor.  Göreve geldiği günden itibaren Kırıkkale ve ilçelerdeki Kuran Kurslarıyla ilçe müftülüklerini tek tek gezen Müftü Mustafa Topal her gittiği yerde sevgi, muhabbet ve gönül dostluğu kuruyor. Cemaatler ve cami dernek yöneticileri ilede güzel bağlar oluşturan Müftü Kırıkkalemizin manevi yüzü oldu.

MUSTAFA TOPAL KİMDİR?
1963 tarihinde Aksaray’da doğdu. İlk tahsilini kendi köyü Aksaray merkeze bağlı Boyalı Köyü’nde yaptı. 1983 yılında Niğde’de İmam Hatip Lisesini tamamladı. 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1988 yılı Ocak ayında Antalya Gebizli Eğitim Merkezi’nde kursiyer Müftü- Vaiz adayı olarak ilk görevine başladı. Aynı yıl Mart ayında Konya İli Ilgın İlçesi’ne Vaiz olarak atandı. Vaizlik görevi esnasında hafızlığını tamamladı.1992 yılında Aksaray İli Sarıyahşi İlçesi’ne Müftü olarak atandı. 1996 yılında Almanya’ya Din görevlisi olarak görevlendirildi. 2002 yılında Almanya dönüşü Gümüşhane Müftü Yardımcılığına atandı. 2004 yılında Mersin İli Bozyazı İlçesi’ne, 2007 yılında yine Mersin İli Erdemli İlçesi’ne, 2012 yılında da Antalya İli Alanya İlçesine, 2018 yılında Bozüyük İlçesine atandı. 01.12.2021 tarihinden itibaren Bingöl İl Müftüsü olarak görev yapan Topal, 22 Şubat 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kırıkkale İl Müftülüğü görevine atandı. 03.05.2024 tarihi itibariyle ilimizdeki görevine başladı. Mustafa Topal Evli ve üç çocuk babasıdır.

Görevi esnasında Bozyazı, Erdemli, Alanya, Bilecik ve Bozüyük mahalli gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Halen Kırşehir’in bir mahalli gazetesinde yazmaktadır.Hece Şairleri Ansiklopedisi’nde şiirleri yer aldı. Kırşehir Valiliğince bastırılan Kırk Şiirle Üç Alperen adlı esere şiirleriyle katıldı. Cumhuriyetin 100. Yılı dolaysıyla hazırlanan “Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiir kitabının ve Bingöl Valiliğince hazırlanan “Bağrımdaki Ateş Gazze” adlı şiir kitabının koordinatörlüğünü yaptı. Aksaray Valiliğince bastırılan Şairlerin Dilinden Yunus Emre adlı şiir kitabını derledi. Gönül Eri ve Çıngı Dergilerinde şiirleri ve yazıları yayınlanmaktadır.“Ah Şu Gönlüm” adlı yayınlanmış bir şiir kitabı, ayrıca yayınlanmamış bir şiir, bir de nesir kitabı bulunmaktadır.

  • Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x