Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkaleManşet

YENİ SANAYİNİN YERİ TAMAM 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başkan Mehmet Saygılı sanayici’ye beklenen müjdeyi verdi

Seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale’de şehir merkezinde bulunan sanayi esnafı ile bir araya gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, sanayi esnafına beklenen müjdeyi verdi. Şehirde uzun bir süredir merak konusu olan eski sanayi sitesinin yeri hakkında merak edilen sorulara cevap veren Saygılı, yapımı düşünülen yeni sanayi kompleksi için yer tespitinin yapıldığını ifade etti.

 

YENİ BİR VİZYON

Yoğun bir şekilde seçim çalışmalarını yürüten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı hafta sonunda şehir merkezinde bulunan sanayi sitesi esnafları ile bir araya geldi. Kırıkkale Belediyesi tarafından eski sanayi sitesi içerisinde AK Parti Milletvekili Adayları Ramazan Can, Bayram Salim Bozdemir, Mustafa Aslan, AK Parti İl Teşkilatı’nın katılımlarıyla verilen iftar yemeğinde sanayici esnafları ile bir araya gelen Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Saygılı, sanayi esnafının uzun süredir beklediği taşınma tartışmalarına son noktayı koydu. Şehir merkezinde bulunan ve uzun zamandır merak konusu olan eski sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili merak edilen bir çok sorunun cevabını veren Başkan Saygılı, yapımı planlanan sanayi sitesi kompleksi için yer tespitinin yapıldığını ifade etti.

 

YER TESPİTİ VE KOMİSYON TAMAM

İftar öncesi esnaflara hitaben konuşan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın konuşmaları sanayici esnafı tarafından sık sık alkışlarla kesilirken Saygılı, kısa vadede eski sanayi sitesinin mevcut yerinde esnafların rahat koşullarda çalışabilmeleri için gerek sanayici esnaflarından gelen talepleri gerekse bağlı bulundukları meslek odası tarafından gelen taleplere mümkün olan en kısa sürede cevap verdiklerin i ifade etti. Eski sanayi sitesinin taşınması hususunda önemli mesafe kaydettiklerinin altını çizen Saygılı “Şehrimizin merkezinde sıkışık bir halde bulunan sanayi sitemizi yeni bir alana taşıyarak yapmayı planladığımız büyük sanayi sitesi kompleksi için yer tespitimizi tamamladık. Sanayici esnaflarımız arasından oluşturulan komisyon ile gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi bir kooperatif kuruluyor. Bu kooperatife esnaflarımız üye olacak ve taşınma işlemleri bu kooperatif üzerinden tamamlanacak” dedi.

 

MODERN KENTLEŞME

Yapımı planlanan kompleks içerisinde sadece dükkanların olmayacağını içerisinde cami ve bankalarında olacağı büyük bir kompleks hazırlığında olduklarını dile getiren Saygılı “Çevre yolunun alt kısmında bir arazi tespiti yaptık. Milletvekilimiz  Ramazan Can ile sanayi bakanlığında sanayi sitemizin taşınması hususunda Sanayi Bakanımızda gerekli görüşmeleri yaptık. Proje aşamasının tamamlanmasının hemen arkasından Sanayi Kompleksimizin yapımı başlayacak. Bu kompleks içerisinde her esnafımıza ait bir dükkan olacak. Kurulacak olan sanayi sitesi ile hem sanayici esnafımız hem de şehrimiz bu alanda yeni bir vizyona kavuşacak” dedi. Başkan Saygılı, eski sanayi sitesinin taşınmasının hemen ardından bölgenin kentsel dönüşüme gireceğini belirterek taşınma işlemi ile sanayinin kurulu olduğu bölgede yeni ve modern bir kentleşme olacağını ifade etti.

HABER MERKEZİ

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x