Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vatan ve Bayrak Sevgisi
Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Değerler Eğitimi kapsamında “Vatan ve Bayrak Sevgisi” konusu üzerine eğitim verildi. Okul, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanlığı üyelerini misafir edildi.

VATANSEVERLİK
Program Okul Müdürü Kadir Temizgül’ün konuşmaları 10/A sınıfı öğrencilerinden Umut Başer’in Vatan Severlik hakkında yazdığı kompozisyonu okuması, Dernek Başkanı Rıfat Öcal’ın konuşmaları, Dernek tarafından hazırlanan Kırıkkale Şehit ve Gazileri Slayt gösterimi ve Okul Müdürü Kadir Temizgül tarafından Dernek Başkanı Rıfat Öcal’a plaket takdimi ile son buldu.

ATALARIMIZA KARŞI MİNNET BORCUMUZ VAR
Okul Müdürü Kadir Temizgül “Şehitlerimizin değerli ailelerini ve Gazilerimizi okulumuzda misafir etmek ve onları öğrencilerimize tanıtmak amacı ile düzenlediğimiz programa hoş geldiniz. Vatanı bugünlere getirerek bize teslim eden atalarımıza karşı bir minnet borcumuz vardır. Bu borcu ödemenin en kolay yolu ise bu vatanı korumak onların bize zorluklarla teslim ettiği bu topraklara gözümüz gibi bakmaktır”

ŞEHİTLER VE GAZİLER TOPRAĞA SAÇILMIŞ TOHUMLARDIR
“Şehitler ve gaziler toprağa saçılmış tohumlardır. Onların en kıymetli hazinelerini yani canlarını vererek, bize emanet bıraktıkları bu vatana sahip çıkarak, gelecek nesillerimize daha güzel imkânlar hazırlayarak, vatanımızın ve milletimizin huzur ve sükûnu için gayret sarf ederek, maddi ve manevi ilerlemeyi sağlama adına çaba göstererek şehit ve gazilerimize karşı vefa borcumuzu ödemeliyiz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet dilerim” dedi.

BAYRAĞIMIZ İLELEBET GÖKLERDE DALGALANACAK
Dernek Başkanı Rıfat Öcal yaptığı konuşmada, “Biz Şehitlerimizin aileleri ve Gaziler, görüyoruz ki İstiklal Marşımızda Korkma diye seslendiğimiz Bayrağımız sizler gibi şuurlu öğretmen ve öğrencilerimiz var olduğu sürece Al Yıldızlı Al Bayramız ilelebet göklerde dalgalanmaya devam edecektir. Çünkü sizlerde yeri geldiği zaman damarlarınızdaki asil kanı aynı bizler gibi bu Kutsal Vatanımız ve Bayrağımız uğruna gözünüzü kırpmadan feda edeceğinizi biliyoruz”

TEŞEKKÜRLER
“Biz Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak, Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Kadir Temizgül Başta olmak üzere Okulunuzda görev yapan bütün öğretmenlerimize Geleceğimiz olan siz öğrencilerimizi Vatan ve Bayrak aşkı ile yetiştirdikleri için saygı ve sevgilerimizi sunuyor, Siz öğrencilerimize de hayatınız boyunca başarılar diliyoruz.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x