Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Yeteneklerinin farkında mutlu çocuklar yetişecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çocukların bütüncül bir anlayışla gelişimini sağlayan, kendini tanıyan, yeteneklerinin farkında olan, mutlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan ‘Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi” hizmete açıldı.

YAPISI VE İŞLEYİŞİ BAKIMINDAN TÜRKİYE’DE İLK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi” restore edilen eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bulunduğu binada hizmete açıldı. Konya Ovası Projesi kapsamında desteklenen Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi’nin açılışı için tören düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, merkezin yapısı ve işleyişi bakımından Türkiye’de ilk olacağını vurguladı. Tüfekçi, ‘Bu yıl eğitimde Kırıkkale bir başka olacak’ sloganıyla başlattıkları çalışmalarının ilk etabında “Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale Projesini hayata geçirdiklerini, sloganın ikinci etabında ise Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

PROJELERE 12 MİLYON LİRA DESTEK VERDİK

Açılış töreninde konuşan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise, Kırıkkale’nin 2016 yılında KOP’a dâhil edildiğini ve bugüne kadar Kırıkkale’de önemli projeler yürüttüklerini aktardı. Bostancı, “Başkanlığımızın görev sahası içerisinde 8 il bulunmaktadır. Bu illerin her birinde yerelin öncelikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda farklı alanlarda projeler yürütüyoruz ve yürütülen projelerden de önemli sonuçlar alıyoruz. İki yıl içerisinde Kırıkkale’de yürüttüğümüz projelere 12 milyon lira destek vermiş durumdayız. Yürüttüğümüz destek programlarından daha sonuçlanmayanlar var. İnşallah 2018 yılı bitmeden bu rakamı daha ileri taşıma niyetindeyiz.”dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞEN BU BEYİNLERİ KEŞFETMEK

Bu tür merkezilerin belli bir yaşa gelen çocuk ve gençlerin içindeki cevheri çıkarmaya olanak tanıyacağını ifade eden Vali Dr. M. İlker Haktankaçmaz, “Bu merkezin amacı; çocuklarımızın, gençlerimizin ya da belli bir yaşa gelmiş vatandaşlarımızın içerisindeki cevheri, belli bir konudaki yeteneklerini açığa çıkartmak ve o konuda onların gelişmesine destek olmak. Bizim üzerimize düşen bu cevherleri, bu beyinleri keşfetmek. Buda okuldaki örgün eğitimle birlikte bu tür yerlerde esasında ortaya çıkacak ve desteklenecek. Burası o bakımdan çok önemli.”dedi.  KOP İdaresi Başkanlığı’nın ilimize sağladığı katkılar ile çok güzel faaliyetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Vali Haktankaçmaz,  gerek KOP Başkanlığına, gerek Ahiler Kalkınma Ajansına, gerekse diğer kurumlara proje hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

ATÖLYE VE SINIFLAR GEZİLDİ

Konuşmaların ardından Vali Haktankaçmaz, desteklerinden dolayı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Bostancı’ya seramik vazo hediye etti. Vali Haktankaçmaz ve beraberindekiler daha sonra merkezin açılışını yaparak, atölye ve sınıfları gezdi.

İLK ETAPTA 120 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLECEK

12 atölye, 1 kitap okuma alanı ve 3 standart sınıfın bulunduğu merkezde, 60 dezavantajlı ve 60 normal yaşam statüsündeki öğrenciler olmak üzere ilk etapta 120 öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor. Merkezde, akıl oyunları, fen bilimleri, matematik, yabancı dil, kodlama-STEM, şair ve yazar, tiyatro ve drama, müzik, görsel sanatlar, sportif etkinlikler atölyelerin yanı sıra, bağımlılık önleme merkezini ve kitap okuma alanları da yer alıyor. Ayrıca öğrenciler ve öğretmelerin çağın gerekli olduğu kazanımları rahatlıkla alabilecekleri teknolojik interaktif öğrenme atölyesi de öğrenme merkezinin çoklu bileşenleri içerisinde yer alıyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x