Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

YİH çalışanları bilgilendirildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Mali Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Doğan Alıç Kırıkkale Yüksek ihtisas hastanesi çalışanlarına son zamanda çıkan kanunlar ve çalışma hayatındaki sorunları ile ilgili bilgiler verdi.

 

İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Yüksek İhtisas Hastanesinde çalışan işçilerle bir araya gelmek üzere Kırıkkale’ye gelen Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Mali Sekreteri Doğan Alıç, hastane yetkilileri ile görüşerek Hastane bünyesinde 696 . KHK ile kadroya geçen tüm çalışanlara bilgilendirme toplantısı yaptı. Genel Sekreter Alıç, toplantıya katılan çalışanlara çalışma hayatındaki sorunlar kadro süreci, kadroda yaşanan sorunlar 4857 iş kanunundaki işçilerin hakları 6356 sayılı sendika ve Toplu iş sözleşmesi kanunları hakkında bilgiler verdi.

 

İÇERİSİNİN DOLDURULMASI GEREKİR

Toplantıda çalışan işçilerin sorularını yanıtlayan Alıç, verilen kadronun Kamuda daimi işçi kadrosu olduğunu, kadronun verilmesinin önemli olduğunu fakat içerisinin doldurulması gerektiğini, Bu görevinde sendikalar da olduğunu söyledi. Alıç “696 KHK ile kadroya geçen tüm arkadaşların tek çözümü kim hangi kurumda ise o kurumun toplu iş sözleşmesine dahil olmaları halinde birçok sorunun çözüm bulacaktır. Herkesin 4/d işçi kadrosu olduğu halde ihale şartnamesi ve toplu iş sözleşmelerinden dolayı çok ücret çeşitliliği ve çalışma alanında  ayrı işlem ve hakları olduğu buda çalışma alanında iş barışını bozduğu herkes tarından bilinmektedir. Sendika olarak bu sorunları yakından takip ediyoruz, gerekli yerler ile görüşmeler yaptık. Bazı konuların ise yargıya taşındık” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x