Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Yılmaz başvurusunu yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Daha önce aday adaylığını basın yoluyla açıklayan Baro eski Başkanı Av. Ayhan Yılmaz resmi başvurusunu yaptı.
 
“EN BÜYÜK SERMAYEM DOSTULUĞUNUZ”
Başvuru öncesinde Kırıkkale Belediyesi İş Merkezi Düğün Salonu’nda açıklama yapan Av. Ayhan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na giderek başvurusunu yaptı. Av. Yılmaz konuşmasında şunları söyledi; “Beni hepiniz tanıyorsunuz. Burada doğdum, burada büyüdüm, burada okudum, burada büro açtım, halen burada çalışıyorum, ölünce defnedileceğim yerde nasip olursa Yahşihan mezarlığıdır. Yaşam standartlarını bazen eleştirsekte hepberaber, burada yaşamaktan her zaman mutlu oldum. Çünkü Ankarada okuduğum fakülte zamanlarında gördüm ki, yaşadığınız şehirde sizi mutlu eden, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel imkanları, tarihi ve doğal  güzellikleri değil orada birlikte yaşadığınız güzel insanlardır. Ben burada aranızda mutluyum. En büyük sermayen nedir diye sorsalar duraksamadan söyleyebileceğim tek şey sizlerin dostluğudur”
 
“OLUMLU İŞLERE KATKI SAĞLADIK”
“Değerli Hemşerilerim, Kıymetli avukat meslektaşlarımın teveccühü ile bir avukat için hayatında ki en onurlu ve iftihar edilecek vazife olan Baro Başkanlığı vazifesini 2 dönem büyük bir onurla üzerimde taşıdım. Bu süre zarfında varılğı yokluğu ilgililer haricinde bilinmeyen Kırıkkale Barosunu Kırıkkale de kendi iç sorunlarını çözmüş, her soruna müdahil olup çözüm üretmeye çalışarak, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılan her olumlu işe katkı sağlamaya çalıştım. Katma değer üreten bir baro haline getirmeye çalışırken içinde yaşadığım zaten biçok sorunu bildiğim ilimizin farklı sorunlarına da vakıf oldum. Ayrıca diğer barolarla birlikte yaptığımız yasal düzenlemelerle ilgili çalışlamalarda, hukuk devletine yakışan, ülke menfaatine en uygun şekilde olması için faydalı olmaya çalıştım. Tabi tüm bu süreçte de ülkemiz bürokrasisi ve sorunlarıyla daha bir yakından bilgilendim”
 
“OLAĞANÜSTÜ GAYRETLERİ ORTADADIR”
“Sorunların asıl çözüm yeri olan büyük millet meclisinde Kırıkkalenin sesi olabilmek, Kırıkkaleye ülkemize faydalı olabilmek, milletvekilliği icrasına farklı bir anlayış getirebilmek, burada içinizde yaşayarak, meclisi milletin arasında, mecliste de milleti yaşatan bir vekil olma yolunda AK Partiden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Kıymetli Ak Partililer, Büyük milletimizin sahiplendiği, millet iradesi üzerindeki hertürlü vesayeti ortadan kaldırarak milletin gerçek iktidarını kuran, Halka hizmet Hakka hizmettir dusturuyla çalışan,  Ak parti davasının kurucu lideri olan halkın seçtiği ilk Cumburbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ve çalışma arkadaşlarının olağanüstü gayreti ortadadır. Vesayetin hertürlüsüne karşı büyük bir cesaret ve azimle karşı durarak, tarihinden, köklerinden, manevi değerlerinden koparılmaya çalışılan aziz milletimizi yüceltmek için büyük bir özveri ile her türlü gayret sarfedilmektedir. Ekonomik olarak büyümemesi,  bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmaması istenen büyük Türkiyenin önüne, darbelerle, terörle, daha da olmadı yargı eliyle yapılan postmodern darbelerle ve sair çıkarılan huzursuzluklarla, bu geçmişi büyük şan ve şerefle dolu milletin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermemek, vesayetin her türlüsüne karşı durmak için kendimi bu kutlu görevde vazifeli sayıyorum. Rabbim bu millete bir daha 27 mayıslar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar, 17 Aralıklar yaşatmasın inşaallah”
 
“ÇÖZÜM SÜRECİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”
“Kıymetli Dostlarım, büyük, güçlü ve müreffeh Türkiye’nin geleceğe emin adımlarla yürümesinde engel teşkil eden problemlerin kalıcı çözümü için de büyük çabalar harcanmaktadır. Bu problemlerin başında da terör belası gelmektedir. Devletimizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğü ile birliğimizi yok etmeyi amaçlayan terörist eylemleri ifa edenler ve kurgulayan güçler, aziz Milletimizin asla bu oyunlara gelmeyeceğini bilmelidirler. Tarihimiz, kardeşlik, milli birlik ve beraberlik ruhu ile yazılan, Çanakkale savaşı gibi destanlarla doludur. Terörün bitmesi için atılan adımları çözüm sürecini yakından takip ediyor, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayan, geleceğe güvenle bakan, mutlu insanların ülkesidir diye anılmasını dilediğimiz ülkemizin önündeki, en büyük engel olan terörün bitirilmesini bütün kalbimle diliyorum. Bunun için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum”
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ VURGUSU
“Uzun yıllardan bu tarafa ülkemiz gündemini meşgul eden, değişmesi gerekliliği hususunda herkesin ve her kesimin hem fikir olduğu bir konu, 12 eylül askeri darbesi sonrası hazırlanan ve bu güne kadar birçok madde değişiklikleri yapılmış, 1982 anayasasıdır. Toplumsal katılımlı bir müzakere sürecine ve ortak akla dayanmayan, topluma dayatılan 82 darbe anayasası, halktan uzak ve halkın katılımı olmadan hazırlanmıştır ve demokratik meşruiyetten mahrumdur. Mevcut anayasadan kaynaklanan arızalarla ülkemizde zaman zaman darbelere zemin hazırlanmış, hiçbir olumlu icraati olmayan güçsüz ve kendi içinde çatışan koalisyon hükümetleri kurulmuştur. Allah bir daha böyle dönemleri Ülkemize ve milletimize yaşatmasın. Bunun için de yapılacak yeni anayasa ile bir daha böyle dönemleri tarihte bıraktığımız bir döneme girilmelidir. Büyük devlet adamlarımız, rahmetli Sayın Alparslan Türkeş, rahmetli Sayın Turgut Özal, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ve siyaset bilimcileri ile hukuk bilimadamlarının ülkemiz menfaatine öngördüğü ve hukuk fakültesi yıllarımdan itibaren tüm samimiyetimle inandığım başkanlık sistemi ile Ülkemiz büyüklüğüne yakışan bir sistemin getirilmesi artık elzemdir”
 
“KIRIKKALE İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Sevgili Hemserilerim, Şimdiye kadar benden talep edilen her şeyi, elimdeki imkanlar, aklım ve gücüm ölçüsünde kayıtsız kalmadan elimden geleni yapmaya çalıştım.  Aday gösterilmem halinde ve sizlerin samimi dostluğu teveccühü ve desteği ile milletvekili olduğumda enerjimi Yeni Türkiyenin ve Kırıkkalenin büyümesi ve güçlenmesi için harcayacak, özelde Kırıkkalenin meclisteki sesi olmaya çalışağım. Kırıkkaleye şimdiye kadar büyük hizmetleri geçen herkese, aynı zamanda başta Başbakan yardımcımız Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay ve diğer milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Kırıkkaleye hizmet edenler listesine ismimi yazdırabilmek için elimden geleni yapacağıma şimdiden söz veriyorum.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu