Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Yüksek İhtisas’da Öğrencileri Aç Bıraktılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, stajyer öğrencilerin yemeğinde kısıtlamaya gitti. 300 öğrenci akşama kadar aç karına çalışıyor.

SÖZLEŞMEYE AYKIRI UYGULAMA
Edinilen bilgiye göre Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Kırıkkale’de yer alan sağlık meslek liselerinden staj gören 375 öğrenci var. Bu öğrencilerle 2 tip staj sözleşmesi imzalanıyor. Tip1 sözleşmesini imzalayan 75 öğrenci asgari ücretin üçte biri kadar maaş alıyor. Tip2 sözleşmeyi imzalayan 300 öğrenci ise maaş almıyor. Ancak sözleşmede “Öğrencilerin, yemek, barınma ve kıyafetleri hastane tarafından karşılanacak” ibaresi bulunuyor. Öğrencilerin imza attığı sözleşmede bu maddenin yer almasına karşın stajyer öğrenciler yılbaşından itibaren yemekten mahrum bırakıldı.

BİMER’E ŞİKAYET YAĞIYOR
Edinilen bilgiye göre, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği öğrencilere yılbaşına kadar yemek imkanı tanıdı. Ancak yılbaşından itibaren bu imkanı sağlamamaya başladı. Öğrenciler sabah mesai saatinden itibaren akşam mesai bitimine kadar aç karnına çalışıyor. İddiaya göre öğrencilere kalan yemekler bile verilmiyor. Yüzlerce öğrencinin BİMER’e şikayette bulunduğu ve konu hakkında inceleme başlatıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

YILBAŞINDAN İTİBAREN YEMEK VERİLMİYOR
Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin yılbaşından itibaren başka bir firma ile anlaştığı ve yemek kapsamına stajyer öğrencilerin alınmadığı idda ediliyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Kırıkkale Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi yönetimine okul idarecileri ile görüşülmesi istenildiği ve öğrencilere yılbaşı itibariyle yemek verilemeyeceği söylendiği iddia ediliyor.

‘PARA İSTEMİYORUZ, YEMEK İSTİYORUZ’
Öğrenciler durum karşısında çaresiz kalırken, çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde, “Sözleşmemizde yemek, barınma ve kıyafet hastane tarafından karşılanacak yazıyor ama biz kıyafetlerimizi bile kendimiz aldık. Yemek yiyemiyoruz ve aç karnına çalışıyoruz. Kalan yemekleri bile vermiyorlar. Bizi kendi alanımız dışında çalıştırıyorlar. Sigara almaya, çay getirmeye, hizmetli ve hastabakıcı işlerini yapmaya zorluyorlar.  Okul idarecilerimiz ile görüşüp, ‘Şartlar bunlar, yeni sözleşme imzalanacak, imzalamayanlar başının çaresine baksın’ demişler. Biz para istemiyoruz. Karnımızı doyurup, gelecem meslek hayatımıza fayda sağlayacak görevleri yapmayı istiyoruz” paylaşımlarında bulunuyorlar.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu