EğitimGündemManşet

Zabıtaya ilkyardım eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afetler Şube Müdürlüğü eğitim birimi tarafından Kırıkkale Belediyesi Zabıta personeline Belediye Meclis toplantı salonunda ilk yardım eğitimi verildi.

TÜM PERSONEL KATILDI
Acil Afetler şube müdürlüğü birim sorumlusu Murat Sezgin tarafından verilen eğitimde ilk yardım üzerine ayrıntılı bilgi verildi. Zabıta Müdürü Tuncay Bulut’unda katıldığı eğitim programına tüm zabıta personeli hazır bulundu.

EĞİTİMLER SÜRECEK
İlkyardım eğitimlerinin toplumun tüm kesimklerine yaymak için çalışmalara devam ettiklerini dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, “İlkyardım, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır. İlkyardımın amacı ise yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini engellemek ve iyileştirmeyi kolaylaştırmaktır.

“BİLİNÇSİZ MÜDAHALE DURUMU KÖTÜLEŞTİRİR”
İlkyardıma nerede kimin ihtiyacının olacağı önceden bilinmemektedir. Kaza anında 112 ekibini beklerken biranda yanımıza gelen bizim hayata tutunmamıza yardım eden, durumumuzun kötüye gitmesini engelleyen ailemizin, arkadaşımızın veya bizlerin iyileşmesini kolaylaştıran bu yardımsever ve eğitimli ellerin sahiplerine ilkyardımcı denilmektedir. İlkyardım uygulaması yapabilmek için İlkyardımcı olmak yani ilkyardım eğitimi almak gereklidir. Bilinçsiz yapılan her müdahale kazazedenin durumunun daha da kötüleşmesine sebep olacaktır.

“TÜM VATANDAŞLARA AÇIK”
Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesinin ortak işbirliği ile İlimizde görev yapan bütün zabıtalarımıza İlkyardım bilgilendirme eğitimi verilmiştir. İlkyardım eğitimlerimiz tüm vatandaşlarımıza ve kamu özel  kurum ve kuruluşlarına açıktır. İlkyardımın hayati önem arz ettiği afetler, yaralanmalar, hastalıklar kapımızı çalmadan gereken önlemi alalım ve İlkyardım eğitimlerine katılalım” bilgisini verdi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu