Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Şehit Gündoğan’ın ismi okulda yaşayacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Anadolu Lisesinden Şehit Nebi Gündoğan’ın isminin geri alınması kararı Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz imzasıyla bir üst mahkemeye taşınmıştı. Vali Haktankaçmaz’ın itirazını gündemine alan Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Kırıkkale İdare Mahkemesinin kararını bozarak okulun isminin Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olarak kalmasına karar verdi.

 

BİR ÜST MAHKEMEYE TAŞINMIŞTI

Kırıkkale Anadolu Lisesine Şehit Nebi Gündoğan’ın isminin verilmesinin ardından bir öğrenci velisi avukatın açtığı dava sonucunda Kırıkkale İdare Mahkemesi gerekçeleri yerinde bularak isim değişikliğinin iptali kararı vermişti. Kırıkkale kamuoyundan büyük tepki toplayan ismin geri alınması konusuna anında müdahil olan Kırıkkale Valiliği mahkemenin kararını bir üst mahkemeye taşımıştı. Kırıkkale Valiliğinin başvurusunu yerinde bulan Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Kırıkkale İdare Mahkemesinin kararını bozarak okulun isminin Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olarak devam etmesine karar verdi. Karar Kırıkkale’de sevinçle karşılanırken, ‘Yanlış Bağdat’tan döner’ ifadesini kullanan vatandaşlar konuya hassasiyet gösteren Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz’a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. VALİ HAKTANKAÇMAZ’DAN AÇIKLAMA

 

Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapan Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz “Bir öğrenci velisinin, Kırıkkale Anadolu Lisesinin adının Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi işlemine karşı açtığı davada Kırıkkale İdare Mahkemesinin 11/07/2017 tarihli kararıyla işlemin iptaline karar verilmiş, bu karara karşı Valiliğimizce Ankara Bölge İdare Mahkemesine itiraz edilmişti. Ankara Bölge İdare Mahkemesinin 27.09.2017 tarihli kararı ile itiraz kabul edilerek anılan İdare Mahkemesi kararı bozulmuş ve karar kesinleşmiştir. Bozma kararı gereği anılan okulun adı hukuken de Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olarak kalmaya devam edecektir” dedi. Kararın açıklanmasıyla birlikte Vali Haktankaçmaz gazetemize yaptığı özel açıklamada “İsimler halkın gönüllerinden geçirdikleri doğrultuda verilir. Bu vatan için canını hiçe sayarak bu vatana ve millete göz diken hainlerin karşısında muzafferce çarpışarak vatanın bekası için canını veren Nebi Gündoğanın ismi ilelebet yaşaması için fertlerin gönlünde taht kurmuş ismi bizde evlatlarımıza örnek olsun diye okullarda yaşatıyoruz. 1992 yılında çıkan yönetmeliğe göre iptal edilen şehitimizin ismi 2005 yılında çıkan bir yönetmeliği gözardı edilerek iptal edilen isim bir daha değişmemek kaydıyla tescillenmiştir. Kanunları dikkatlice incelemeyen heyet Türk milletinin yüreğini acıtmıştır. Bir üst mahkeme de acıyan yüreği tedavi etmiştir. Devleti oluşturan millet ismiyle yaşayacaktır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x