Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Veliler sınavda ter döktü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Özel Kızılırmak İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri sınav oldu. Çocuklarının oturduğu sıralara oturan veliler, test usulü sınavda heyecanlı oldukları gözlendi.

SEMİNERE KATILDILAR

Velilere yazar Cenk Enes Özer’in ‘Hizmetkar Kim?’ isimli kitabından seçilen 50 sorudan oluşan bir sınav yapıldı. Anne ve babalar soruları çözmek için terler döktü. Katılımın yoğun olduğu sınavda, soru kitapçıkları ile salon dışına çıkan veliler,  soruların cevaplarını tek tek kontrol ederek, başarılarını analiz ettiler. Veliler sınavın ardından PDR uzmanı Musa Duru tarafından verilen ‘25. Kare’ seminerine katıldı.

 

BU TÜRLÜ ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Kitap okumanın sadece öğrenciler için değil, veliler içinde önemli olduğunu düşünerek, ‘Okuyan öğrenci, okuyan veli’ sınavı düzenlediklerini açıklayan Okul Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, amaçlarının anne ve babaların çocuk eğitimi noktasında bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. “Bugünün çocukları yarının yetişkinleri olacak.” Sözünü hatırlatan Ertaş, “Onların eğitiminden nasıl sorumluysak anne ve babaları da bilinçlendirmekten bir o kadar sorumluyuz. Bu tür eğitim faaliyetlerimize devam edeceğiz. Çünkü gelecek nesil bizden bunu bekliyor. Bu yarışmaya katılan tüm velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

HİZMETKÂR YAZARI KIZILIRMAK’TA

Fantastik roman tarzının ülkemizdeki temsilcisi ve ‘Hizmetkâr’ serisiyle okurların ilgisini çeken Cenk Enes Özer, Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu’nda okurlarıyla buluştu.

Hizmetkâr Kim, Kara Kutu Operasyonu, Pindaros’un Kitabı, Kılıcın Bekçileri, Şeytan Severse, Sinova ve Adelia adlı kitaplardan oluşan seriyi okuyan öğrenciler, merak ettikleri soruları yazara  sorma imkânı  buldular. Söyleşi sonrasında Özer, kitaplarını imzaladı.

Buradan İl Kültür Merkezi’nde yapılan programa katılan Özer, televizyonla ilgili yazdığı ‘Kara Kutu Operasyonu”’adlı kitap üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
mustafa
mustafa
24 Ocak 2014 11:21

hadi bakalım.. dökünüz terlerinizi bir süre sonra şu şu abonelikleri sonra… işte insanın evladı ile olan imtihan…

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu