Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

174 YILLIK ÇINAR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

  • Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174. yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası Kırıkkale’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Polis haftasını kutlayan Vali Yunus Sezer “174 yıl bizim devlet olmamızın da ve köklü kurumlara sahip olmamızın da bir ispatı bir kanıtıdır. Büyük devletler ancak köklü kurumlarla gelenekleriyle var olurlar ve geleceğe emin adımlarla yürürler” diye konuştu.
    ŞÜPHELİ PAKET İMHA EDİLDİ
    Kırıkkale’de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174. Yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtı’na emniyet müdürlüğü çelenginin bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Protokol konuşmalarıyla devam eden törende kendi alanlarında başarılı olan polis memurları ödüllendirildi. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu protokol üyeleriyle birlikte emniyet müdürlüğü tarafından cumhuriyet meydanında açılan sergiyi gezdi. Diğer taraftan bomba imha ekipleri bomba imha robotu ile bir şüpheli paketi imha ederek hünerlerini sergiledi. Törende bu yıl göreve başlayan mahalle bekçileri de hazır bulundu.
    HEPİMİZİN KALBİNE GİRMİŞTİR
    Törende polis teşkilatından övgülerle söz eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “174 yıldır güvendiğimiz, canımız, malımız, ne zaman tehlikeye düşse ilk aklımıza gelen ve yapmış oldukları görevle zor zamanlarda devlete ve millete yapmış oldukları hizmetlerle bu milletin gönlünde taht kuran tüm polis teşkilatımızın polis haftasını kutluyorum. 174 yıl bizim devlet olmamızın da ve köklü kurumlara sahip olmamızın da bir ispatı bir kanıtıdır. Büyük devletler ancak köklü kurumlarla gelenekleriyle var olurlar ve geleceğe emin adımlarla yürürler. Polis teşkilatımız da ilk Türk devletleriyle mevcudiyetine başlamış ve bu milletle kurmuş olduğu gönül bağıyla da hepimizin kalbine girmiştir. Bugün 21. Yüzyılda polis teşkilatımız sadece asayiş hizmetlerini değil, ülkemizin de zor bir coğrafyada yer alması münasebetiyle bir yandan uyuşturucu, terör örgütleriyle, organize suç örgütleriyle, diğer yandan trafik terörüyle yoğun bir mücadele sarf etmektedir. Bu uğurda fedakarca çalışan arkadaşlarımıza şükran ve minnetlerimi arz ediyor, nice 174 yılları kutlamalarını yüce Mevla’dan diliyorum” diye konuştu.
    BİZ BU EMANETİN AĞIRLIĞININ FARKINDAYIZ
    İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu’da yaptığı konuşmasında “Türk Polis Teşkilatı kurulduğu 1845 yılından bu güne edindiği tarihi birikim ile her geçen gün gelişerek ve kendini yenileyerek, teknolojinin tüm imkanlarını da kullanarak toplumun huzur ve güvenliği, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlama, kanun hâkimiyeti ve devlet otoritesini koruma gibi çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir. 174 yıl geçen mazimize yapılan her çalışmada her şehidimizin her gazimizin bu teşkilata emeği geçen her arkadaşımızın canı, kanı, emeği ve alın teri olduğunu biliyoruz. Aziz şehitlerimiz, bizleri asla ödeyemeyeceğimiz büyük bir minnet ve şükran borcuyla baş başa bıraktınız. Biz bu emanetin ağırlığının farkındayız” ifadesini kullandı.
    KIRIKKALE HALKININ DESTEĞİNİ HEP YANIMIZDA GÖRDÜK
    Konuşmasında Kırıkkale halkına da teşekkür eden Müdür Çorumlu “Demokratik bir toplumda kendisinden çok şey beklenen polisin temel görevi, kamu düzenini korumak, toplumsal barış ve huzuru sağlamaktır. Bu görevleri yerine getirmesinde en büyük güç kaynağı sizlerin güven ve desteğidir. Göreve başladığımdan bu güne kadar memnuniyetle ifade etmek isterim ki Kırıkkale halkı maddi ve manevi anlamda hep yanımızda olarak desteğini esirgememiştir. Bu manada şahsım ve teşkilatım adına değerli Kırıkkale Halkına teşkilatım adına sonsuz şükranlarımı arz ediyorum” sözlerine yer verdi.
    BİRLİK VE BERABERLİK ANLAYIŞI İLE
    İl Emniyet Müdürü Çorumlu “Şehit kanıyla sulanarak bizlere emanet edilen bu kutsal vatanda aziz şehitlerimize layık olarak görev yapmak, gerektiğinde vatan ve millet için seve seve canımızı feda etmek hepimizin minnet borcudur. Her hareketinizde mesleğin onurunu düşünün, çünkü mesleğimiz kutsal ve onurludur. Görevlerimizde nezaketli, merhametli, haysiyetli, mütevazı, sabırlı, soğukkanlı, fedakâr, Cumhuriyete devlete millete ve bayrağa bağlı, disiplinli, yardım sever, Allah korkusuyla birlik ve beraberlik anlayışı ile vatandaşı anlayarak, kimliğinizden ve silahınızdan ziyade kişiliğinizi ön plana çıkararak adil ve tarafsız olarak görev ifa edin. Göreceksiniz ki bu anlayışla halkın güven ve desteği hep yanımızda olacaktır”.
    HER TÜRLÜ SUÇ VE SUÇLUYLA MÜCADELE
    “Verilen her görevi başarı ve takdirle ifa eden, ilimizde uyuşturucu başta olmak üzere her türlü suç ve suçlu ile mücadelede başarı yakalayan, operasyonel manada daha aktif olarak görev yapan bütün arkadaşlarımı başarılı görev anlayışlarından dolayı tebrik eder başarılarının devamını da temenni ederim. Görevlerimizin en iyi şekilde yerine getirilmesinde bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Saygıdeğer Valimiz başta olmak üzere, Adliye Teşkilatımıza, basınımızın değerli temsilcilerine, Kamu Kurumlarımıza, Kardeş Kuruluş Jandarmamıza ve değerli Kırıkkale halkına teşkilatım adına teşekkürlerimizi arz ederim. Bu duygu ve düşünceler ile şerefli görevlerinin ifası sırasında ülkemizin milli menfaatleri uğruna seve seve canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anar, kahraman gazilerimiz ve şerefle emekli olmuş mensuplarımıza sağlık, mutluluk temenni eder halen görevi başında olan değerli mesai arkadaşlarıma kutsal görevlerinde başarılar dilerim” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x