KırıkkaleManşetSiyaset

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Biz kimsenin noteri değiliz”
Kırıkkale Belediye Meclisi 2015’e gergin girdi. MHP’li meclis üyelerinin farklı konu başlıklarıyla verdikleri 6 önerge gündeme alınmadı, meclis üyeleri salonu terk etti. Salonu terk eden üyeler, “Biz kimsenin noteri değiliz” diyerek meclis başkanı ve AK Partili üyelere tepki gösterdiler.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriÖNERGELER REDDEDİLDİ
Kırıkkale Belediye Meclisi’nin 2015 yılının ilk toplantısına MHP’li üyelerin salonu terk etmesi damga vurdu. Çakır Yıldırım’ın başkanlık yaptığı toplantı önergelerin gündeme alınıp alınmaması konusunda yapılan oylama ile başladı. MHP’li üyelerin gündeme alınmasını istediği 6 önemli konu meclis oylarına sunuldu. AK Parti’li üyelerin büyük çoğunluğu ile önergelerin gündeme alınması reddedildi.

BU ÖNERGELERİ VERDİLER AMA…
MHP’li üyeler, Kırıkkale Üniversitesinde yaşanan Kuduz vakasının ardından ilimiz caddelerinde gezen ve ıslah edilen başıboş köpekler için kuduz tedbiri alınıp alınmadığı, Yeni Mahalle Mezarlığındaki yolların bozukluğu ve bazı mezarların bakımsızlıktan yola taşması nedeniyle tedbir alınması, Belediye personelinin sosyal denge zammı alıp almadığının kamuoyu ile paylaşılması,toplu taşıma yapan araçların geçtiği güzergahların yeniden bakım yapılması bozuk olan yolların yapılması,Samsun Caddesi ve Millet caddesinde devam eden inşaat ve belediye çalışmalarında gerekli tedbirin alınıp alınmadığı, iş güvenliği kuralının uyup uyulmadığı ve son olarakta  son aylarda büyük asayiş olaylarının yaşadığı Otogar’da Belediye olarak gerekli tedbirlerin alınması için ne gibi çalışma yapıldığı, otogar’ın sözleşmesinin olup olmadığı konusunda önergeleri meclise sundu. Önergelerin hepsinin oylanarak red edilmesi üzerine MHP’li üyeler salonu terk etti. Meclis daha sonra diğer gündem maddelerini görüşmek üzere oturuma devam etti.

“HEPSİ KIRIKKALE’NİN YARARINA VERİLMİŞ ÖNERGELERDİR”
Meclis salonunu terk eden Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri İrfan Arısan, Fatih Filiz, Mesut Mertcan, Oğuzhan Coşkun , Rıza Ataseven, Yalçın Keleş, Halit Tufan, Türker Babacan, Resul Çiftçi komisyon odasında basın açıklaması yaptılar. MHP’li üyeler ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın kendileri ile birlikte çalışacağını söylediğini yaklaşık dokuz aydır AK Partili meclis üyelerinin Kırıkkale yararına verdikleri tüm önergelere olumlu oy kullandıklarını ifade ederek “ Bizim verdiğimiz önergelerin hepsi Kırıkkale halkını yararına Kırıkkale’nin yararına olan önergeler. AK Partili arkadaşlar kadar bizimde Kırıkkale’li vatandaşlarımıza vebalimiz var. Bu vebali ancak bu tür önergeler vererek doğru düzgün bilgi sahibi olarak altından kalkabiliriz.

“ÖNERGENİN NE OLDUĞUNU BİLE BİLMİYORLAR”
Bizim verdiğimiz önergelerin hepsi toplumu yakından ilgilendiren konular. Kırıkkale adına bir şey yapılacaksa beraber yapmaya hazırız. Ancak mecliste “önergeyi kim verdi” diyerek oylama yapılmaz. Önergenin daha ne olduğunu bile bilmeyen arkadaşlar var. Otomatik olarak el kaldırıyorlar. Biz kimsenin noteri değiliz. Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri olarak önerge vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştular

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu