KırıkkaleManşetSağlık

Skandalların İsmi Yeniden Kırıkkalede

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Görevden alındı!
Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Öncel’in, Yüksek İhtisas Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’ne geliş nedeninin görevden alma olduğu iddia edildi. 

KIRIKKALE’DEN SORUNLU AYRILMIŞTI
Kırıkkale Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yaptığı dönemde Mehmet Öncel ve eşi Başhemşire Güldane Öncelin adı bir çok skandala karışmış  ve hastanede Sağlık Bakanlığı Müfettişlerinin uğrak yeri haline gelmiş sağlık çalışanları canından bezmişti. Mehmet Öncel ve Eşi Güldane Öncelin Kırıkkale’den ayrıldığı dönem sağlık çalışanları bayram etmişti.

KURUM SÖZLEŞME İMZALAMADI
2012 yılından itibaren Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüten Mehmet Öncel’in kendi isteği ile görevden ayrıldığı ve Kırıkkale’ye geleceği haberler Kırıkkale basınında da yer aldı. Bu haber Kırıkkale’de geniş yankı uyandırdı. Kırıkkale’de tartışma konusu olan ve sağlık camiasının ana gündemi olan bu konu hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Öncel görevini kendi isteğiyle bırakmadı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Öncel ile sözleşme imzalamadı. Öncel’in yerine Alparslan Kuş getirildi.

SAĞLIK CAMİASI BUNU KONUŞUYOR
Yerel basında konuyla ilgili olarak geçen haberde şu bilgilere yer verilmişti; “Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu 68 ilde 75 genel sekreterle sözleşme imzaladı. Bazı illerde eski genel sekreterlerle “yola devam” denirken bazı yerlere yeni genel sekreterler görevlendirildi. Kırıkkale kamuoyunun yakından tanıdığı Mehmet Öncel, Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini kendi isteğiyle bıraktı. Öncel’den boşalan göreve Alparslan Kuş’un atandığı öğrenildi”

SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞ
Öte yandan Öncel’in sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı şu açıklama da haberde yer almıştı; “2005 yılında Kırıkkale Devlet Hastanesi başhekimi olarak başlayıp, Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü ve Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak devam eden idarecilik görevim bugün itibariyle sona eriyor. Bugünden itibaren çok sevdiğim mesleğime Genel Cerrahlığa dönüyorum” Öncel’in evininde bulunduğu Kırıkkale’ye geri dönerek Yüksek İhtisas Hastanesinde Genel Cerrahlık görevine devam edeceği öğrenildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu