Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

200 engelli evinde ziyaret edildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dünya Engelliler Günü Kırıkkale’de, Muhabbete engel yok projesi kapsamında 200 engelli evlerinde ziyaret edildi. 13 yaşındaki down sendromlu Zeynep Yamanel’i hanesinde ziyaret eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Muhabbet fiziki değil, önemli olan gönüllerin bir olması. Fiziksel engeller çok önemli değil. Her insanın başına gelebileceğini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor” diye konuştu.

HEDİYELER VERİLDİ

Kırıkkale Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce “Muhabbete Engel Yok” sloganıyla il genelinde 40 ekip, saat 17.30’da eş zamanlı olarak engelli aile ziyareti gerçekleştirdi. Eşi Canan Sezer ile birlikte Selimözer Mahallesi’nde ikamet eden 13 yaşındaki down sendromlu Zeynep Yamanel ve ailesini ziyaret eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Yamanel ve kardeşleriyle yakından ilgilendi ve çeşitli hediyeler verdi. Vali Sezer, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, bugün engellilerin sorunlarını tespit etmek, yaşadıkları ortamı yakından görmek ve ailelerle bir araya gelmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

2 BİNE YAKIN AİLE ZİYARET EDİLDİ

Bu sene başında başlattıkları “Muhabbete Engel Yok Projesi” ni yeni yıl için bugün tekrar faaliyete geçirdiklerini ve il genelinde aynı anda Kaymakamlar, İl Müdürleri ve diğer personel tarafından engelli bireyi bulunan ailelere ziyaretler gerçekleştirildiğini dile getiren Sezer, “Bu kapsamda 200 aileyi eş zamanlı olarak bugün ziyaret ettik. Proje kapsamında daha önce 2 bine yakın ailemizi ziyaret ederek, kendileriyle yakından iletişim kurduk ve sorunları tespit ettik. Bu sorunları giderme noktasında yol aldık. Bu yıl da aynı şekilde devam edeceğiz. ‘Muhabbete engel yok’ diyoruz. Muhabbet fiziki değil, önemli olan gönüllerin bir olması. Fiziksel engeller çok önemli değil. Her insanın başına gelebileceğini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor” diye konuştu. Down sendromlu Zeynep’i ziyaret ederek ailesiyle tanışma imkanı bulduklarını aktaran Sezer, “Bu çocuklar millet olarak bizlere emanet. Bu emanetlere sadece anne ve babası değil, bütün milletimiz sahip çıkacak. Onların engellerini ortadan kaldırmak için hep beraber çalışacağız” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Average
5 Based On 2
Subscribe
Bildir

guest
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Zeynep erdoğan
Zeynep erdoğan
19 Mart 2024 18:01

Hakkımı kullanıyım seldanın üç çocuğu var hasibe ye hamile kalırken sigara içmiyordu sonra Zeynep’e hamile kalırken kullanıyordu engelli kalınca öldü diğer kızı geldi

Zeynep erdoğan
Zeynep erdoğan
19 Mart 2024 17:59

Ben sosyal medya dan geldim zeynep yamanelin annesi sezer yamanel babası yunus sezer yamanel ailesi onlar

Başa dön tuşu
2
0
Would love your thoughts, please comment.x