Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkaleManşet

204 projeye 57,9 milyon TL destek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimine’ katılan görevlilere sertifikaları verildi.
BAŞVURUYA AÇILACAK
Sertifika törenine; Vali Ali Kolat, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, yetkililer ve ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimine’ katılan görevliler katıldı. Verilen bilgilerde; Ahiler Kalkınma Ajansı kuruluşundan itibaren tüm programlar kapsamında 204 proje desteklemiş ve 57,9 milyon TL hibe tahsis edildiği, 2015 yılında ise toplam 10 milyon TL kaynak ayrılarak Enerji Altyapısı ve Sosyal Kalkınma olmak üzere 2 farklı alanda Mali Destek Programları ilan edilmiş olup proje teklifleri beklendiği, 2015 yılında Teknik Destek Programı, Doğrudan Faaliyet Destek Programı ve Güdümlü Proje Desteği programları TR71 illerinde başvuruya açılacağı belirtildi.
63 PROJE DESTEKLENDİ
Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Kırıkkale’de, Mali Destek Programları kapsamında 26, Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında 4, Teknik Destek Programları kapsamında 32, Güdümlü Proje desteği kapsamında 1 olmak üzere toplam 63 proje desteklendiği,  bu projelere Kalkınma Ajansı hibe niteliğinde 10,7 milyon TL destek sağladığı, eş finansman ile bu rakamın il, bölge ve ülke ekonomisine katkısı en az 18,9 milyon TL olarak gerçekleştiği ifade edildi.
“İYİ BİR KONUMDAYIZ”
Vali Ali Kolat sertifika töreninde yaptığı konuşmada; “Öncelikle başta Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olmak üzere eğitime destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sizlerde ilgi gösterdiniz. Sizlere de teşekkür ediyorum. Hakikaten ilk göreve başladığımız zaman Ahiler Kalkınma Ajansı TR71 Bölgesinde en az destek alan il Kırıkkale idi. Bu sorunu bir onur meselesi yaptık. Dolayısıyla ne yapıp edip bu alt sıralardan kurtulmamız lazım dedik. Bu doğrultuda gerekli çabayı gösterdik. Arkadaşlar zaman zaman bizi takip ettiler. Nasıl proje yapılır. Projelerimiz neden geçmiyor. Hangi projeler destekleniyor gibi biraz daha geçmişe yönelik yaptığımız çalışmalarımız oldu. Bu tür eğitimler son derece önemli. İnşallah bu çalışmalardan da iyi sonuçlar alacağız. Ahiler Kalkınma Ajansı 2009 yılında kuruldu. Kırıkkale olarak iyi bir konumdayız. Aşağı yukarı bu güne kadar 63 projemiz destek gördü. Bu projelerden iki milyon TL destek sağlamış olduk. Eş finansmanla birlikte on sekiz milyon TL’yi buldu. Ama biz bununla da yetinmiyoruz. İnşallah bu tür eğitimler projelerimizin başarısını daha da ileriye götürecektir. Ben bu vesileyle bu eğitime destek veren ve katılanlara tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu