GündemManşetSağlık

240 öğrenci taramadan geçti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde ilkokul öğrencilerine sağlık taraması yapıldı.
KORUYUCU HEKİMLİK ÖNEMLİ
Karakeçili Sağlık Grup Başkanlığı, Toplum Sağlığı Merkezi, Devlet Hastanesi ve Aile Sağlığı Merkezinin organizasyonunda düzenlenen program kapsamında, 240 öğrencinin genel sağlık taraması yapıldı. Karakeçili Sağlık Grup Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Feridun Karagöz başkanlığında iki doktor, bir diş hekimi ve bir hemşire tarafından öğrencilerin ağız içi, diş, kulak, burun, boğaz, göz ve kalp atışları muayene edildi. Feridun Karagöz, toplum sağlığı açısından koruyucu hekimliğin önemine dikkati çekti.
OKUL İLE İŞBİRLİĞİ
Okul öncesi ve ilkokulda öğrencilerin muayenelerinin belirli periyotlarda yapılması gerektiğini belirten Karagöz, “Kırsal bölgelerde doğal gıdalarla beslenme bilincinin öğretilmesi, ailelerinin ürettiği et, süt ve sebzeyle beslenmenin teşvik edilmesi çocukların gelişimi ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için önemli. Genel sağlık durumları iyi. Bazı çocuklarda kansızlık var. Sağlık sorunu bulunan çocuklar, öğretmenlerle işbirliği yapılarak sağlık kurumlarına yönlendirildi” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu