BahşılıGündemKırıkkaleManşetSağlık

Geleceğimiz nefessiz kaldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 52 BİN ÖĞRENCİ ARASINDA KRONİK HASTALIK ARAŞTIRMASI YAPTI

 

Avrupa Birliği Uyum Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2015 yılı son toplantısını Vali Yardımcısı Osman Akbaş Başkanlığında yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğünün ilimizde bulunan 52 bin öğrenci üzerinden ortaklaşa olarak yaptıkları sayısal veri araştırmasında, en çok kronik hastalık olarak Astım hastalığının olduğunu ortaya çıkarken, en çok görülen bölge ise Bahşılı ilçesi oldu.

 

52 BİN ÖĞRENCİ ÜZERİNDEN ARAŞTIRMA

Valilik Toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Osman Akbaş’ın yanı sıra AB’ne proje sunan ve projeler ile ilgili yetkililer katıldı. Vali Yardımcısı Osman Akbaş’ın selamlama konuşması ile başlayan Avrupa Birliği Uyum Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2015 yılı son toplantısında kurumlar yaptığı ve yapacakları projeler hakkında bilgiler verdiler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğünün ilimizde bulunan 52 bin öğrenci üzerinden ortaklaşa olarak yaptıkları sayısal veri araştırmasında, en çok kronik hastalık olarak Astım hastalığının olduğunu ortaya çıkarken, en çok görülen bölge ise Bahşılı ilçesi oldu.

 

PROJELER HAKKINDA SUNUM YAPILDI

Vali Yardımcısı Akbaş’ın başkanlığını yaptığı toplantıda ilk olarak Kırıkkale Üniversitesi AB projeleri ile ilgili bilgiler aktarıldı. Yapılan bilgilerde Kırıkkale Üniversitesi ile başka ülke üniversiteleri arasında yapılan protokollere bağlı akademisyen ve öğrenci öğrenimleri yer aldı. Kırıkkale Üniversitesinin akabinde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yapılan AB projeleri hakkında sunumlar yaptı. Sunumu yapılan projeler kapsamında en çok ilgiyi kronik hastalıklar çekerken, kamu kurum ve kuruluşları en çok EDES projesine katılım sağladılar. Üç ayda bir yapılan toplantının ise 2016 yılının üçüncü ayında yapılacağı ifade edilirken, Vali Yardımcısı Akbaş, projelere STK’larında katılmasını istedi.

 

ÖZEL HABER: BURAK CAN

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu