Uluslararası havacılık ve savunma sektörünün önemli buluşma noktalarından biri olan El Alamein International Airshow, dünya genelinden çok sayıda askeri heyet ve savunma devini ağırlıyor. Kırıkkale’deki fabrikalarında ürettiği yüksek teknolojili mühimmat, ağır silahlar ve hafif piyade tüfekleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin belkemiği olan MKE, fuarda sergilediği yenilikçi ürünlerle yabancı heyetlerin ilgi odağı oldu.

MISIR SAVUNMA BAKANI GENERAL EŞREF SALİM ZAHİR MKE STANDINDA
Fuar alanında yoğun ilgi gören MKE standının en kritik ziyaretçilerinden biri Mısır Savunma Bakanı General Eşref Salim Zahir oldu. Beraberindeki üst düzey askeri heyetle birlikte standı gezen General Zahir, sergilenen mühimmat aileleri, güdüm kitleri, piyade silahları ve zırhlı araç silah kulelerini yakından inceledi.
GENEL MÜDÜR İLHAMİ KELEŞ YERLİ VE MİLLÎ KABİLİYETLERİ AKTARDI
Mısır Savunma Bakanı General Zahir’i bizzat ağırlayan MKE Genel Müdürü İlhami Keleş, Türkiye’nin savunma sanayiinde yakaladığı millileşme oranını ve kurumun küresel pazara sunduğu caydırıcı çözümleri anlattı. MKE tarafından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “El Alamein International Airshow kapsamında Mısır Savunma Bakanı General Eşref Salim Zahir’i standımızda ağırladık. Ziyaretleri sırasında Genel Müdürümüz Sayın İlhami Keleş, kendilerine yerli ve millî imkânlarla geliştirdiğimiz savunma sanayii çözümlerimiz hakkında bilgi aktarımında bulundu.” Görüşmenin ardından heyetler arası iş birliği imkânları değerlendirilirken, ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.











