GündemKırıkkaleManşet

Hakkımızı Arıyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber-Foto M.Akif Köksal

 

TİCARET İL MÜDÜRÜ ÖZATA, İL TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ RAPORLARI HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Ticaret İl Müdürü Fahrettin Özata, ‘2015 yılı İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Raporları’ hakkında gazetemize açıklamalarda bulunarak, 2015 yılında 17 bin 449 dosya açıldığını, açılan dosyaların ise 16 bin 828’inin tüketici lehine, 621 dosyanın tüketici aleyhine sonuçlandığını, toplamda ise 17 bin 049 dosyanın sonuçlandığını belirtti.

 

ELİMİZDEN GELDİGİNCE YARDIMCI OLUYORUZ

Ticaret İl Müdürü Fahrettin Özata ‘2015 yılında İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Raporları’ hakkında açılamalarda bulundu. İl Müdürü Özata gazetemize yaptığı açıklamada, “Biz 81 il ve 919 ilçede örgütlenmiş devasal yapılarız. Buraya gelmekte olan vatandaşlarımız için elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Bizlerin buradaki varlık sebebi tüketiciyi korumak ve haklarını savunmaktır. Bize gelen dosyalar için bir kuruş para almadan vatandaşımızın hakkını savunmaktır”

 

VATANDAŞLARA BİLGİLER VERİLİYOR

Vatandaşın daha dikkatli ve duyarlı olabilmesi için Okul ve birimlerde eğitimlerin çalışmalarını yaptıklarını ve vatandaşa bilgiler verdiklerini belirten Ticaret İl Müdürü Özata, en çok Tüketici kredi kartı konut sözleşmesinin olduğunu bildirdi. Yapılan istatistiklere göre 2015 yılı boyunca mesafeli sözleşmeler(internet yoluyla, kapıdan yapılan satışlar) dönem içinde toplam 82 başvuru yapılıp bunun 103 tüketici lehine, 17 tüketici aleyhine olup sonuçlanan dosya 120 olduğunu bildirdi.

 

SAYISAL BİLGİLER VERİLDİ

Sayısal bilgiler de veren İl Müdürü Özata, Taksitli kampanyalı kapıdan satışlar üzerinde 12 başvuru olup bunun tüketici lehine 5, aleyhine ise 1 olup toplamda 6 dosya sonuçlandı. Ayıplı mal ve hizmetler(hatalı ve arızalı ürün) de ise 404 başvuru yapılıp, tüketici lehine 113, aleyhine 89 olmak üzere toplamda 202 dosya sonuçlandığını belirtti. Özata, 2015 yılı süresince toplamda 17.449 dosya başvurusu yapılıp, bunun 16.828’i tüketici lehine 621 ise tüketici aleyhine olup toplamda 17,049 dosya sonuçlandı. Hakkımızı her yerde savunmamız gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu