Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

-45 derecede yazılmış Kahramanlık destanı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1914 yılında Enver Paşa komutasında düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik için Kırıkkale’de tören düzenlendi. Düzenlenen törende konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlü, “Eksi 45 derece de büyük bir kahramanlık destanı yazmışlardır. Bütün imkansızlıklara rağmen düşmanı arkasına dönmeyerek vatanını canı pahasına korumayı bilmiştir” dedi.
 
ANADOLU ÇOCUKLARININ DERİN HİKAYESİ
Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüş Atatürk Bulvarı, Zafer Caddesi ile devam ederken tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi Törene Vali Ali Kolat’ın yanı sıra Vali Yardımcıları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Emniyet Müdürü Hasan Onar, gazi, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.   Programda bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Allahu Ekber dağlarında 90 bin vatan kahramanının aziz hatırlarını yad etmek ve gençliğin şühedanın izinde olduğunu göstermek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, “Bizim tarihimizde zaferler kadar acılarda oldukça büyüktür. Yemin’in kızgın çöllerinde, Çanakkale’nin derin sularında ve Sarıkamış’ın dondurucu soğuğunda dini için vatanı için yitip giden Anadolu çocuklarının derin hikayesi bulunmaktadır”
 
KEFENLERİ BİLE YOKTU
Gencecik delikanlıların Sarıkamış’ta düşmana değil soğuğa mağlup olduğunu söyleyen İl Müdürü Ünlü, “Bu harekat milletimizin hafızasına kazanmış acı bir hatıradır. Eksi 45 derece de büyük bir kahramanlık destanı yazmışlardır. Bütün imkansızlıklara rağmen düşmanı arkasına dönmeyerek vatanını canı pahasına korumayı bilmiştir. Şehitlerimizin kefenleri bile yoktu, toprak ve kar onlar için bir kefen idi”
 
RUHLARI ŞAD OLSUN
“Sarıkamışta Mehmetçiğimiz bedenlerinde can dizlerinde derman kalmayıncaya kadar geri dönmeyi asla düşünmediler. Onlar 20. Yüzyılın en büyük destanını yazdılar. Bizlerde onların torunları olarak onlardan aldığımız güçle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu kutlu yürüyüşüne birlikte devam edeceğiz. Bugün burada sizler milletimizin ve devletimizin geleceğisiniz. 101 yıl önce yapılan bu anlamlı yürüyüşü hep birlikte gerçekleştirdik. Sarıkamış harekatında şehit olan ve son sözleri Allahu ekber olan kahraman şehitlerimiz başta olmak üzere dün ve bugün şehit olan bütün vatan evlatlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.
 
O ORTAMA HİÇ UYGUN DEĞİLDİ
Vali Ali Kolat; 101 yıl önce Sarıkamış’taki 90 bin şehidimizi anmak üzere bir araya geldiklerini söyleyerek, “Bu soğuk ortamda bizler her türlü imkana sahipken onların ortamını değerlendirme fırsatı bize verilmiş oldu. Onlar gerçekten giyimleriyle, kuşamlarıyla o ortama hiç uygun değildi. Ama büyük bir fedakarlıkla Rusların elinde olan Artvin, Ardahan ve Kars illerini o işgalden kurtarmak için fedakarlık yaptılar fakat kışa yenildiler. Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.  Bu milletimizin huzur ve güvenliği için şehit vermeye devam ediyoruz. Geçmişimize sahip çıkmalıyız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşı olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu