Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Okumuşsun ama…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

K.Ü Yönetimi, Akademisyen Özdinç Hakkında Soruşturma Başlattı
 
Devletin terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarını katliam olarak nitelendiren ‘Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi’ grubunun bir üyesi olan Kırıkkale Üniversitesi Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Fuat Özdinç hakkında soruşturma başlattı.
 
YASAL İŞLEMLER BAŞLADI
‘Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi’ adı altında bulunan bir grup akademisyen, devletin terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonları katliam olarak değerlendirmiş ve açıklamanın altında imzası bulunan Kırıkkale Üniversitesi Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Fuat Özdinç hakkında soruşturma başlattı. Konu hakkında ise Kırıkkale Üniversitesi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Akademik olma hüviyetinden yoksun bu ideolojik bildiride imzası bulunan Üniversitemiz öğretim üyesi hakkında gerekli yasal işlemlere başlanmıştır” denildi.
 
AİLELER TEDİRGİN
Özdinç’in isminin açıklanmasının ardından ise kamuoyunda büyük tepkiler oluşurken, halktan da üniversiteye karşı tepkilere neden oldu. Öğrencilere eğitim veren kişilerin terör örgütü tarafında olmaları konusunda bir hayli tedirgin olan aileler, çocuklarını okula gönderirken bile endişe duyduklarını belirttiler. Konu ile ilgili açıklamada bulunan üniversite yönetimi, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ adı altında bir araya gelen bir grup akademisyen, Devletimizin güvenlik güçlerini katliam yapmakla suçlama cüretini göstermiştir”
 
ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA GELDİ
“Devlete karşı silahlı mücadele ederek özerklik ilan edip şehir merkezlerinde hendekler kazan, barikatlar ve bomba düzenekleri kuran, bölge halkının özgürlük ve güvenlik hakkını ihlal eden, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve uluslararası camianın terör örgütü olarak tescil ettiği PKK’ya tek bir söz etmeden, barış, huzur ve güven ortamını tesis etmek için mücadele eden devleti, terör örgütünün ağzı ile katliam ve sürgün politikası uygulamakla suçlayan bildiriye Kırıkkale Üniversitesi olarak şiddetle karşı çıkıyor ve kınıyoruz. Ayrıca, akademik olma hüviyetinden yoksun bu ideolojik bildiride imzası bulunan Üniversitemiz öğretim üyesi hakkında gerekli yasal işlemlere başlanmıştır” denildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu