Gündem

340 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Son 3 ayda 340 terörist etkisiz hale getirildi. Arkasında kim olursa olsun, ister silah, ister helikopter versinler, teröristleri etkisiz hale getirmekte kararlıyız.” dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Mehmetçik son 3 ay içinde 340 teröristi etkisiz hale getirdi. Bunların arkasında kim olursa olsun, ister silah, ister helikopter, ister mühimmat, ister para versinler, teröristleri etkisiz hale getirmekte kararlıyız. Terörist neredeyse hedefimiz orası.” dedi. Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor. Ramazan ayının ilk iftarını Hatay’da Mehmetçik ile yapan Akar, dün de Serinyol’daki 8’inci Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen iftarda şehit aileleri ve gazilerle orucunu açtı.

İftar sonrası konuşan Akar, “Bu toprakların bizlere vatan olması için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimiz, tüm başarılarımızdaki aslan payına sahiptir. Onların hatıralarını yaşatmak boynumuzun borcudur.” ifadesini kullandı.

Şehit ailelerini “baş tacı” olarak nitelendiren Akar, şunları söyledi:

“85 milyon vatandaşımızın rahat, huzur ve güven içinde yaşayabilmesi için birilerinin hudutları beklemesi, nöbet tutması, mücadele etmesi lazım. Silahlı Kuvvetlerimiz personeliyle bu mücadeleyi vermezse bize yaşam hakkı vermezler. Etrafımızda ülkemize, milletimize karşı düşmanca hesapları olan birçok tehdit var. Bunlara karşı biz de Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı içerisinde mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz. Hür, bağımsız, başımız dik yaşayabilmemiz için bu mücadeleyi vermemiz şart.”

Bakan Akar, konuşmasının sonunda emekli, muvazzaf, sivil, asker tüm personel ile şehit aileleri ve gazilerin özlük haklarının iyileştirilmesi için diğer kurumlarla koordineli olarak çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek, konuya yönelik çalışmanın, Meclisin takdirine sunulduğunu aktardı.

Konuşmasının ardından şehit aileleriyle tek tek ilgilenen ve taleplerini dinleyen Akar, bunların karşılanmasına yönelik talimat verdi.

Kaynak: AA

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu