GündemManşet

4 bin kişiye aşure dağıttılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıtıldı.
 
“72 ŞEHİDİMİZİ ANIYORUZ”
Aşure dağıtımına katılan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, “Aşure tadımız bozulmasın.” dedi. Aşurenin kaynaşmanın, birleşmenin ve gönül dostluğunun bir araya geldiği gün olduğunu ifade eden Kolat, “Aşure içerisindeki her bir ayrı tattır. Bu da milletimizin zenginliğini ortaya koyar. Önemli bir gün olarak anılır ve bu etkinlikte emeği geçen inançlarımızı sürdüren herkesi kutluyorum. Hz.Hüseyin Efendimizi ve yaşadıkları acı ve 72. şehidimizi anıyoruz. Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Aşure tadımız dayım olsun.” diye konuştu
 
“BİRLİKTELİĞİ SAĞLIYOR”
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da “Kardeşliğimiz pekiştiği, bereketin sembolü aşurenin dağıtıldığı özel bir aydır. Kırıkkaleli hemşerilerimizle bir araya gelerek aşure dağıtımı yapıyoruz. Bizde AK Parti İl Başkanlığımız ile birlikte aşure dağıtım yapıyoruz.” şeklinde konuştu. Muharrem ayı ve aşurenin dinimizde çok önemli bir yeri olduğunu beyan eden AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ise “Muharrem ayı birliğin ve beraberliğin bereketin olduğu bir aydır. Özelikle aşurenin içerisindeki çeşitlilik birlikteliği sağlıyor.” dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Hilmi AKGÜN
Hilmi AKGÜN
15 Kasım 2014 11:44

Aşure dağıtmış belediye…..Asli görevi bu mu? Bırakın bunu sivil toplum örgütleri yapsın…..Kırıkkale belediyesine 11.8.2014 tarihinde 5840 nolu bir kaldırım taşı ile ilgili istekte bulunmuştum. Daha sonra ilgilenmediğini gördüğümden 21.8.2014 tarihinde ikinci kez 7420 nolu kayıtla istekte bulundum. Yine ilgilenilmedi. Telefon ile fen işlerinden arkadaşlarla görüştüm. Başkan yardımcısı ile görüştüm yapalım denildi söz ile. Ancak bu güne kadar ne yapıldı ne de dilekçeme cevap verildi. BİMER e şikayet ettim ordan da ilgili yere iletildi diye mesaj geldi.(Oh ne ala sanki biz ilgili yeri bilmiyoruz) 14.11.2014 tarihinde telefonuma mesaj geldi. Dilekçeniz incelenmiş olup talebiniz uygun görülmemiştir diye. Cümleye bakın okuyanda zanneder ki Belediyeden görevinin dışında (daha başka isteklerde geliyor aklıma ama yazmaya elvermiyor içim) bir istekde bulunduk. Hem 3 ay sonra cevap ver hem de dalga geçer gibi bir cümle kur. İnşaattan dolayı döşenemeyene kaldırımın döşenmesini kime söylese idik. Apartmanın kalorifercisine mi?

Başa dön tuşu