Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

40 milyonluk dev yatırım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin ilk alışveriş merkezi olma özelliğine sahip Kırıkkale Podium Alışveriş Merkezi, Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Sn. Beşir Atalay’ın katılımıyla kapılarını Kırıkkale ve bölge halkına açtı.
GENİŞ KATILIM40 milyonluk dev yatırım - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Açılış törenine aynı zamanda Kırıkkale Milletvekili de olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Milletvekilleri, Kırıkkale Vali Vekili Mehmet Yıldız, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, sivil toplum örgütleri temsilcileri, esnaflar, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.
KIRIKKALE’Yİ TERCİH ETTİK
Yatırımı gerçekleştiren Elif Grup Gayrimenkul İnşaat adına açılış konuşmasını yapan Okan Sönmez şunları söyledi; “Bugün hayal edip gerçekleştirdiklerimizin heyecanı içindeyiz. Bu yatırım ile Kırıkkale’de yeni bir dönem başlatıyoruz. Heyecan ve mutluluğumuzu paylaştığınız için minnettarız. Ülkemizin uluslararası arenadaki konumu, bölgesine örnek olan siyasi istikrarı ve büyüyen ekonomisi, biz yatırımcılara cesaret veriyor. Biz de aldığımız cesaretle bu büyük yatırımımız için orta Anadolu’muzun parlayan yıldızı Kırıkkale’yi tercih ettik.
KATMA DEĞERİ OLACAK40 milyonluk dev yatırım - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Bugün, Kırıkkale’nin ilk alışveriş merkezi PODIUM’U huzurlarınızda hizmete açıyoruz. Bir gayrimenkul kompleksi olarak hayal edip hayata geçirdiğimiz projenin parçası olarak 5 yıldızlı otelimiz de çok kısa bir süre içinde hizmete girecek. Böylece Kırıkkale’mizin büyük bir ihtiyacı daha karşılanacak. Huzurlarınızda açtığımız PODIUM AVM ile Kırıkkale’nin hem ticaret hacmi hem de ekonomik katma değeri artacak. Ayrıca direkt endirekt istihdama da çok ciddi katkı sağlanmaktadır.
KESİŞİM NOKTASI
Bugünden itibaren, Kırıkkaleli aileler, gençler, çocuklarımız önemli bir sosyal yaşam merkezine kavuşacak. Aynı zamanda Kırıkkale’ye ilk defa gelen pek çok önemli marka ile rekabete dayalı bir ortamda buluşacak, avantajlı ve keyifli alışveriş yapacak. 43 şehre giden yolların kesiştiği noktada bulunan konumuyla PODIUM AVM, Orta Anadolu bölgesine de hizmet edecek.
40 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
26 bin metrekare kiralanabilir alanda 40 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiğimiz PODIUM AVM yatırım aşamasında işbirliği yaptığımız konusunda uzman çözüm ortaklarımız, kiracılarımız ve emeği geçen ekiplere çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar yaptığınız hizmetlerle bizlerin yaptığı ve yapacağı hizmetlerin önünü açtığınız, mümkün kıldığınız, cesaret verdiğiniz için teşekkürün en büyüğünü sizlere sunarız. Ayrıca, sayın valimize, sayın belediye başkanlarımıza, değerli Kırıkkalelilere tekrar teşekkür ediyoruz. Katılımlarınızla bizlere şeref verdiniz. PODIUM AVM’NİN hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”
 
UZMANLIK VE İŞBİRLİĞİ
Elif Grup Gayrimenkul İnşaat tarafından toplam 40 milyon dolar yatırım ile hayata geçirilen Kırıkkale Podium Alışveriş Merkezi’nin geliştirme danışmanlığı ve kiralaması ABINVEST tarafından gerçekleştirilirken, yönetimini ise uzman kuruluş Metro Properties Türkiye üstlendi. Bu yapısıyla Kırıkkale Podium Alışveriş Merkezi projesi, yerli yatırımcının uluslararası uzmanlık ile işbirliğinin başarılı bir örneği olarak öne çıkıyor.
YATIRIMLARA KAPIMIZ AÇIK40 milyonluk dev yatırım - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ise, Kırıkkale’nin ve Yahşihan’ın projenin tamamlanmasını beklediğini dile getirerek, “Sonunda beklediğimiz an gerçekleşti. Bu büyük yatırımın ilçemiz içerisinde olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kırıkkale’miz bu yatırımla daha da güzel olacak” dedi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’nin özel yatırımlara her zaman destek vereceğini dile getirerek, “Bu yatırım Kırıkkale’mize hayırlı olsun” dedi. Ardından kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kırıkkale’nin özel sektör yatırımları ile gelişeceğini ve bu yatırımın Kırıkkale için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.
ELİF GRUP’A TEŞEKKÜR
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise şunları söyledi; “Bu güzel iş merkezimizi hizmete açıyoruz. Elif Grup’a, Kırıkkale’ye yatırımları için teşekkür ediyorum. Burada  iş merkezinde, iş yapacak yatırımcılara da bereketler diliyorum. Biz bu yatırımlardan memnunuz. Şehrimiz giderek büyük atılımlar yapıyor. Bütün bu yatırımlar Kırıkkale’mize zenginlik kazandırıyor. Özellikle bu merkez sadece alışveriş merkezi değil, sinemalarıyla, yeni açılacak otel ve toplantı salonlarıyla şehrimize daha çok katkı sağlayacaktır. Üniversitemize yakın bir yerde olduğundan özellikle öğrencilerimize sinema salonları ve eğlence merkezleriyle güzel hizmetler sunacaktır.
BÜYÜK HAMLELER YAPILIYOR
Kırıkkale son dönemlerde büyük hamleler yapıyor. Hem özel sektör yatırımlarında hem de kamu yatırımlarında büyük hamleler oluyor. Çok yakın zaman önce Yüksek İhtisas Hastanesi’ni ve Üniversite Hastanesini hizmete açtık. Daha önce yapılan TÜİK araştırmalarında 81 ilde sağlık alanında vatandaş memnuniyeti, hasta memnuniyeti açısından Kırıkkale Türkiye ortalamasında ilk üç sırada yer almıştır. Yani bu şu demek: sağlık alanında en iyi hizmet veren illerden bir tanesi Kırıkkale’mizdir. Hastanelerimiz yeterli, teknolojimiz yeterli, doktorlarımız gayet iyi hizmet veriyor. Aynı zamanda eğitim alanında Türkiye’de ilk 10’un içerisindeyiz. Okullarımızda sınıf ortalamaları 20-25 kişi civarında. Nereden baksanız Kırıkkale hem kamu hizmetleri alanında, hem de özem sektör yatırımları alanında  en iyi şartlardaki  illerimizden birisi.
KIRIKKALE GELİŞİYOR40 milyonluk dev yatırım - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale şuan da çok avantajlı bir teşvik bölgesi. Biliyorsunuz Türkiye 6 teşvik bölgesine ayrıldı. 1. Bölge Ankara gibi yerler   sıfır teşvik alıyor. Biz Devletimizin verdiği teşvik kapsamında Sanayi Bölgesi olarak 4. teşvik bölgesindeyiz. Organize Sanayi olarak 5. teşvik bölgesindeyiz. Ankara’ya çok yakın bir şehiriz.. Bizim organize sanayimizin biri tamamen dolu. Keskin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgemizin alt yapı çalışmaları hazır, yatırımcılarını bekliyor. Üçüncü ve çok önemli bir Sanayi Bölgemiz ise İhtisas Silah OSB. Tabi ki bu ilimiz için çok önemli. İhtisas Silah OSB için ilimize büyük yatırımlar yapacağız. İlimiz giderek gelişiyor, büyüyor. Bu alışveriş merkezi ortalama bin kişiye istihdam olanağı sağlıyor. Bu Kırıkkale gibi nüfusu küçük olan bir il için çok önemli bir istihdamdır. Seçimden önce iki tane Çağrı Merkezini açtık. Bu Çağrı Merkezlerinin birisi 1500 kapasiteli, diğerine ise 250 kişilik bir istihdam öngördük. Bütün bunlar şehrimizin istihdam sorununu çözecek.
BÜTÜNLÜK SAĞLANDI
Bizim Kırıkkale’de en önemli gördüğümüz hususlardan bir tanesi de birliğin, bütünlüğün, diyaloğun olması. Kırıkkale Güç Birliği bunu sağladı. Kırıkkale’nin bütün ileri gelen tarafları bir araya geliyor ve Kırıkkale’nin bütün sorunlarını görüşüyoruz. Esnaf kesimi, Ticaret Odası, Valilik, Belediye, Rektörlük hepsi bu çalışmaların içerisine giriyor. Kırıkkale’mizin bütün sorunlarını orada harmanlıyoruz ve hangi konular öne çıkıyor onların takibini yapıyoruz. Biz bu bütünlüğü bu dönemde en iyi şekilde sağladık. Dolayısıyla bu bütünlüğümüz her şeyin başındadır. Ben bu Alışveriş Merkezinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum”
40 BİN METREKARELİK ALAN
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kırıkkale Podium Alışveriş Merkezi, yaklaşık 40.000 m² inşaat alanı üzerine 26.000 m² kiralanabilir alanında toplam 83 mağaza ile Kırıkkale’nin ilk alışveriş merkezi olacak ve yerli-yabancı 33 ünlü markayı ilk kez Kırıkkale ve bölge halkıyla buluşturdu. Ayrıca 900 m² yeme-içme alanı, 570 m² terası, CINENS sinemaları ,bowling salonu, 2.000 m² oyun ve eğlence alanı Funport ile aileler, gençler ve üniversiteliler için yaşam, sosyalleşme ve kültür merkezi olarak Kırıkkale’nin önemli bir ihtiyacına da cevap verecek olan Kırıkkale Podium Alışveriş Merkezi,  açılışından itibaren Kırıkkale ve bölge halkıyla buluşturmaya hazırlandığı etkinlikler ve kampanyalar ile yıl içinde milyonlarca ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor.
TÜM YOLLARIN KESİŞTİĞİ NOKTADA
Kırşehir-Kayseri yolu üzerinde, 43 ile giden yolların kesişme noktasında, şehirlerarası terminal ile komşu ve şehir merkezine yakınlığı sebebiyle avantajlı lokasyonuyla ulaşım kolaylığı sunan Kırıkkale Podium Alışveriş Merkezi, araçlarıyla gelecek ziyaretçilerine 750 araçlık ücretsiz otopark alanı ile hizmet veriyor.
PODİUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ ÖZET BİLGİLER40 milyonluk dev yatırım - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Toplam 40 bin m² alan üzerine kurulu, Toplam 26.000 m² kiralanabilir alan, 83  farklı ulusal ve uluslararası marka. Kırıkkale’ye Podium AVM ile ilk kez gelen marka sayısı 33; FUNPORT; ÇETİNKAYA; CINENS; VATAN; KOTON; MATİLLA; ENGLISH HOME; YVES ROCHER; DAVID WALKER; TAKI EVİ; TOYZZ SHOP; PISERRO; GRATİS; FLORMAR; DIECHMANN; ALTINYILDIZ CLASSIC; ADİL IŞIK; BAMBİ; BENETTON; DAGİ; ROSSMANN; SPORT 2000; ACCORT; OPTİKENT; FOOD4U; SBARRO; BIG SALADS; ŞENÇAM; ŞAHANTEP; SAMSUNG SES; BURSA KEBAP EVİ; OTANTİK KUMPİR ; ASPAVA DÖNER. 750 araçlık ücretsiz otopark, 900 m² yeme-içme alanı, 570  m² teras alanı mevcut.
 
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu