Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İlk sevkiyat yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Makine Kimya Enstitüsü Kurumu(Mkek) tarafından üretilen ilk yerli Milli piyade tüfeğinin sevkiyatı yapıldı.
200 ADET TÜFEK UĞURLANDI
Mkek Silah fabrikasında yapılan törenin ardından Milli piyade tüfeğinin ilk sevkiyatı Ankara Yenikentte bulunan 11.İkbal Bakım Merkezi Komutanlığı’na gitti. Silah Fabrikası Üretim Kısım Müdürü Mehmet Topluoğlu, silah fabrikasının mühendisleri, işçileriyle beraber ilk defa özgün, yerli bir silah olan milli piyade tüfeğini yaptıklarını söyledi. Üretimi tamamlanan 200 Milli piyade tüfeğinin Ankara Yenikent 11.İkbal Bakım Merkezi Komutanlığı’na gittiğini açıklayan Topluoğlu, “Orada 18 tane birliğe dağıtımı yapılarak kullanılacak geri beslemeler olacak. Güzel bir proje çalışması oldu.
BÜYÜK GURUR
MKEK silah fabrikasının mühendisleri,işçileriyle beraber ilk defa özgün, yerli bir silah ortaya çıktı.Bu hafta içinde de askeriyenin komuta kademesine sunuldu. Kurmay başkanlarına, kuvvet komutanlarına, oradaki öngörülerde çok üst düzeyde, beklentilerinin üzerinde bir piyade tüfeğinin projesinin yapılarak seri üretim aşamasına geldiğini söylediler buda bizi ayrıca gururlandırdı. Proje 2009 yılının mart ayında başladı, şu anda projenin,tasarım, doğrulama, ürün kalifiyesi, üretim ve kalite aşamaları tamamen bitti proje dosyası kapandı,seri üretim sözleşmesi imzalanacak.Yurt dışından da bekleyen ülkeler var. Emsallerinden çok üstün özellikleri olan bir silah. İlk sipariş ve üretim tabi ki Silahlı kuvvetlerimize yapıldı.” dedi.
BİRLİKLERE ULAŞACAK
Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal da her şeyiyle yerli milli piyade tüfeğinin üretiminin son safhasına gelindiğini söyledi. Milli piyade tüfeğinin bugün birliklere ulaşacağını ifade eden Öcal, bu tüfeğin yapılmasında emeği geçen mühendislere, işçilere hepsine gönülden teşekkür etiğini vurgulayarak fabrikanın kapasitesinin yettiği kadar,üretimi, montajı, testleri, satışı hepsi MKEK üzerinden olması gerektiğini,bunun haricindeki hiçbir şeyi kabul etmediklerini söyledi. Daha sonra ilk siparişleri götürecek olan kamyonları alkışlar arasında uğurlandı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu