Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

400 bin lira hibe desteği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, tarımsal sanayi yatırımlarına 400 bin lira hibe desteği verileceğini bildirdi.

AMAÇ KIRSAL ALANDA GELİR DÜZEYİNİ YÜKSELTMEK

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada,  Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği’nin 14 Aralık’ta Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Kırbaş, açıklamasında şu bilgilere yer verdi; “Hibenin amacı, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Yatırımcılar bu tebliğ kapsamında ekonomik yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabilir” dedi.

45 GÜN İÇİNDE İL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLMELİ

Yatırım uygulamalarına ait inşaat işleri ve makine, ekipman ve malzeme alım giderlerine hibe desteği verileceğini ifade eden Kırbaş, şunları kaydetti: “Bu tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan proje teklifleri, bu tebliğin yayımı tarihinden itibaren 45 gün içerisinde il müdürlüklerine teslim edilmelidir. Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını projenin gerçekleştirileceği Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. Başvuracak gerçek ve tüzel kişiler, program konusunda il proje yürütme biriminden ihtiyaç duydukları bilgiyi alabilirler. Program kapsamında, başvurusu alınan projelerin idari uygunluk açısından ve başvuru sahiplerinin, ortaklarının ve projelerin uygunluğu açısından incelenmesi ve ilk değerlendirmeleri tebliğde belirtilen kriterlere göre Vali Yardımcısının başkanlığında kurulacak İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılacaktır. Nihai değerlendirme merkez proje değerlendirme komisyonunca yapılır.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu