Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşet

5 Okulu Ziyaret Edecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Müzebüs öğrencilerle buluşacak!
2016-2017 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna Kırıkkale’de başlayan Müzebüs, öğrencilerle buluşmalarına devam ediyor. Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müzede birbirinden renkli eserler yer alıyor.

5 OKULUN KONUĞU OLUYOR
Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna Kırıkkale’de başlamıştı. Bu yıl 14. yılına giren Müzebüs’ün bu seferki durağı ise Konya. Müzebüs, 28 Kasım – 02 Aralık tarihleri arasında Konya’da 5 okulun konuğu oluyor.

YOLUNA DEVAM EDİYOR
Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Bu seneki yolculuğuna Kırıkkale’den başlayan Müzebüs, Konyalı öğrencilerle yoluna devam ediyor.

ORTAOKULU’NU ZİYARET EDECEK
Müzebüs ziyaretlerine, 28 Kasım tarihinde Konya’nın Cihanbeyli ilçesindeki Çölköy Ortaokulu ve 29 Kasım tarihinde yine Cihanbeyli ilçesindeki Pınarbaşı Aşır Gökmen Ortaokulu ile başlayacak. 30 Kasım tarihinde Karapınar ilçesindeki Yeşilyurt Kasabası Salur Kemal Cantürk Ortaokulu, 01 Aralık tarihinde yine Karapınar ilçesindeki İslik Ortaokulu’nu ziyaret edecek. Müzebüs son olarak 02 Aralık tarihinde Yunak ilçesindeki Turgut Ortaokulu’na konuk olacak.

MÜZE GÖRMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Yola çıktığı günden bu yana 1.906 okulun 401.644 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Müzebüs’ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayram, “Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar” şeklinde konuştu.

 

70 OBJE SERGİLENİYOR

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x