Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

50 yaşı dolup ayrılan memura maaş

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

8 Eylül 1999’da sandık iştirakçisi olanların emekli aylığı almaya hak kazanacaklarına ilişkin düzenlemeye göre, 50 yaşı dolup ayrılan memurlara maaş geliyor.

SÜRE 19 OCAK’TA SONA ERİYOR
Ankara 17. İdare Mahkemesi’nin açtığı dava ile Anayasa Mahkemesi, Emekli Sandığı Kanunu’nun geçici 206. maddesinin, 8 Eylül 1999’da sandık iştirakçisi olanların emekli aylığı almaya hak kazanacaklarına ilişkin düzenlemeyi iptal etti. Yüksek Mahkeme kararında, emekliliğe hak kazanmak için sınırlama getirilmesinin Anayasaya aykırı olduğu belirtilerek, 8 Eylül 1999’dan önce 50 yaşına girenlere de imkan getirilmesi için idarenin düzenleme yapması istendi. İptal hükmünün yürürlüğe girmesi için de 1 yıl süre verildi. Mahkemenin verdiği süre 19 Ocak’ta sona eriyor. Bu tarihe kadar eğer düzenleme yapılmaz ise 10 yılı ve 50 yaşını doldurmuş memurlara emekli maaşı alma imkanı doğabilecek.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu