Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

510 çift boşanmaktan vazgeçti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan boşanma süreci danışmanlığı hizmetiyle 2014 yılında bu hizmeti almak isteyen bin 495 çiftten, 510’u boşanmaktan vazgeçti. 2012 yılında başlayan bu uygulamanın pilot illerinden bir tanesi de Kırıkkale’ydi.

BOŞANMALARIN YÜZDE 39’U İLK 5 YILDA OLUYOR
Günümüzde evlilik sorunlarının çözümünde, aile büyüklerinden yardım alma biçimindeki geleneksel mekanizmalar işlemekle beraber bu ilişkilerin çözülmeye başladığı, çiftlerin arabuluculardan, Sosyal Hizmet Merkezlerinden ya da aile sorunlarıyla ilgilenen uzmanlardan destek almaya başladığı da görülüyor. Son zamanlarda evlilik sorunlarında ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından profesyonel psiko-sosyal danışmanlık desteği önem arz etmeye başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının araştırmaları ve TÜİK verilerine göre Türkiye’de boşanmaların yüzde 39.6’sının evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleştiği belirlendi.

KIRIKKALE PİLOT ŞEHİRDİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2012’de başlattığı “Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı” çalışmasıyla boşanma sürecinde çiftlerin ve çocuklarının karşılaştığı sorunlar ve bunların çözümüne yönelik aile destek ve aile danışmanlık hizmetleri veriyor. Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmeti, boşanma öncesi, boşanma süreci ve boşanma sonrası danışmanlıklar adı altında sunuluyor. Danışmanlık hizmeti 2012 yılında Ankara, Burdur, İzmir, Kırıkkale ve Karabük’te pilot olarak uygulanamaya başladı. İlgili merkezlere başvuru ve yönlendirme ile gelen 450 çifte uygulanan 6-20 seans danışmanlık hizmeti sonucunda yaklaşık 75 çiftin evlilik birlikteliğini devam ettirme yönünde karar verdiği görüldü.

2013’te De 932 Çift Başvurdu
Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlık hizmetini verecek; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde görev yapan sosyal çalışmacı, psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunu personel arasından seçilen 37 meslek elemanına eğitici eğitimi verildi. “Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Kılavuzu” kitabı hazırlanarak basıldı, danışmanlara ulaştırıldı. Bakanlık bu çalışmayı Türkiye geneline yaygınlaştırdı. 81 ilde toplam 280 aile ve boşanma süreci danışmanı tarafından Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmeti sunuluyor.  Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Adana, Antalya, Samsun, Burdur ve Erzurum’da geçen yıl 932 çifte Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmeti verildi. Bu çiftlerden 316’sı evliliğini devam ettirme kararı aldı.

DANIŞMAN GÖRÜŞMELERİ ÖNEMLİ ROL OYNUYOR
Bu yılın ilk 10 ayı itibariyle ise 81 ilde, danışmanlık hizmeti almak üzere başvuruda bulunan bin 495 çiftin 510’unun boşanmaktan vazgeçtiği tespit edildi. Bu sonuçlar da çiftlerin ilişkileri hakkında bir danışmanla görüşmelerinin önemini ortaya koymaktadır. Bu durum, Türk toplumunda evlilik kurumunun yaygın olarak devam ettiğinin ve aile kurumuna olan inancın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu