Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

6 ayda 2 bin 948 kişi işe yerleştirildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 Yılı Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda bilgiler veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yasin Tekin, ilk altı ayda 2 bin 948 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgiler veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yasin Tekin, ilk altı ayda 2 bin 948 kişinin işe yerleştirildiğini,13 mesleki eğitim kursu ve 8 istihdam garantili mesleki eğitim kursu olmak üzere düzenlenen toplam 21 mesleki eğitim kursuna 377 kursiyerin katıldığını, ayrıca düzenlenen 254 işbaşı eğitim programına 538 kişinin katıldığını ve programa katılan 457 kişinin istihdam edildiğini aktardı.

İŞYERİ ZİYARETLERİ YAPILIYOR

Kırıkkale İl İstihdam Kurulunun 2019 Yılı Nisan Ayı toplantısında alınan karar gereği, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işverenlere yönelik olarak sunulan teşvik ve kurum hizmetleri hakkında bilgilendirilmesi, işverenlerin bu kapsamdaki beklentisinin tespit edilerek karşılanması amacıyla Sayın Valimizin himayelerinde yapılan işyeri ziyaretleri hakkında da bilgiler veren Tekin, “ İl İstihdam Kurulunda alınan karar gereği toplamda 173 işyerini ziyaret ettik. Ziyaretlerde kurumlarca işverenlere yönelik faaliyetler ve teşvikler hakkında bilgilendirme yapıldı ve işverenlerin talepleri alındı. Ayrıca işverenler bu uygulamadan duydukları memnuniyeti bildirdiler” ifadesini kullandı.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER ALINDI

Ziyarete ilişkin sonuç raporlarının ayrıntılı olarak sunulduğu İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. Valilik Makam Toplantı Salonunda Vali Yunus Sezer başkanlığındaki toplantıya, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yasin Tekin, Kırıkkale TSO Başkanı Ahmet Varlı ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x