Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale’de 196 proje yürütülüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2019 yılı 3’üncü dönem toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda il genelinde yapılan proje çalışmaları ve gerçekleşme oranları gözden geçirildi. Kırıkkale’de çalışmaları sürdürülen 196 projeden 79’unun devam ettiği, 2’sini ise ihalesinin yapıldığı, 26 projenin de ihale aşamasında olduğu vurgulandı.

26 PROJE İHALE AŞAMASINA GELDİ

Kırıkkale’deki yatırımları ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer , toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kamu Yatırımcı Bölge ve İl Kuruluşlarınca; ilimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısının 196 adet olduğunu, bu projelerden 79 adetinin devam ettiği, 2 adetinin ihalesinin yapıldığı, ihale aşamasında 26 adet proje olduğu, 62 adet projeye başlanılmadığı, yer teslimi yapılan 1 adet, biten proje sayısının ise 26 adet olduğunu ifade etti.

PROJELERİN BEDELİ 2 MİLYAR 830 MİLYON TL

Projelerin mali durumları hakkında da bilgiler veren Vali Sezer “ Bu projelerin proje bedelleri toplamı 2 milyar 830 milyon 386 bin 927 ¨ olup, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarı 1 milyar 751 milyon 350 bin 459 ¨’dir. Projelerin 2019 program yılı gelen ödenekleri toplamı 332 milyon 186 bin 518 ¨’dir. III. dönem sonu harcama tutarı 110 milyon 224 bin 236  ¨’dir. 2019 yılı gelen ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı % 33,18’dir. 2 milyar 830 milyon 386 bin 928 ¨ proje bedelinden, günümüze kadar yapılan toplam harcama miktarı ise 1 milyar 861 milyon 574 bin 695’dir. Yapılan harcamaya göre nakdi gerçekleşme oranı % 65,77 seviyesindedir” ifadesini kullandı.

KAYNAKLAR ETKİN VE VERİMLİ KULLANILMALI

Vali Sezer “2019 Yılı Yatırım Programında projeleri yer alan kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının, belirlemiş oldukları hedeflere yerinde ve zamanında ulaşabilmeleri için hizmetin kalitesinden fedakârlık yapmaksızın, kaynakların etkin, verimli ve ekonomik kullanımının sağlanarak maliyetleri azaltıcı yönde çalışmalarda gerekli hassasiyet gösterileceği ve gereğinin yapılacağına inanıyor, başarılar diliyorum.” dedi. Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile temsilcileri, Kırıkkale’de yürütülen ve programlanan yatırım ve projelerle ilgili toplantıya katılanlara bilgiler verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x