KırıkkaleManşetYaşam

7’den 77’ye herkes fidan dikmek için Pazarcık’a gitti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

7’den 77’ye herkes fidan dikmek için Pazarcık’a gitti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri7’den 77’ye herkes fidan dikmek için Pazarcık’a gitti
Fidanlar toprakla buluştu
19 Aralık 2012 tarihinde Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında 81 ilde bin adet fidan toprakla buluştu. Pazarcık köyünde düzenlenen törende de aynı saatte bin adet fidan gelecek nesiller için toprakla buluştu.
7’DEN 7’E HERKES O HEYECANI YAŞADI
21-26 Mart itibarıyla kutlanan ‘Orman Haftası’ kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de tören düzenlendi. Pazarcık köyünde düzenlenen ağaç dikim töreninde aynı saatte bin adet fidan toprakla buluştu. Renkli görüntülerin yaşandığı fidan dikim töreninde 7’den 7’e herkes fidan dikme heyecanını bir arada yaşadı.
7’den 77’ye herkes fidan dikmek için Pazarcık’a gitti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHEP BİRLİKTE FİDAN DİKTİLER
Törende folklor ekibi tarafından da çeşitli gösteriler sunuldu, halaylar çekildi. Ardından davul zurna eşliğinde protokol üyeleri, öğrenciler, basın mensupları ve programa katılan davetliler dağıtılan fidanları toprakla buluşturmanın da mutluluğunu yaşadılar. Törene Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat’ın yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Orman İşletme Müdürü Mustafa Akkız ve çok sayıda davetli katıldı.
7’den 77’ye herkes fidan dikmek için Pazarcık’a gitti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Törende konuşma yapan Vali Ali Kolat, “Bereket ormanları, orman alanlarının genişletilmesi, gelecek nesillerimize daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklarımıza ve gençlerimize ağaç sevgisinin kazandırılması maksadıyla oluşturuluyor. Bizlerde geleceğimiz olan gençlerimize daha iyi bir dünya bırakmak için her türlü çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Her yıl ormanlık alanlarımız daha da büyüyor ve genişlemeye de devam edecektir. Bizler şimdiden fidan dikimi yaparsak, gelecek neslimiz de bizlere bu yeşil dünya için teşekkür edecektir” dedi.
7’den 77’ye herkes fidan dikmek için Pazarcık’a gitti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriTEK BİR KURUMA BAĞLAMAMALIYIZ
Kolat, “Bu ormanlık alanımızda görüyoruz ki; dikilen ağaçların ne kadar güzel ve yeşil olduğunu. Bu güzellikleri yaşatmak ve korumak için her türlü gayreti göstermeliyiz. Ormanlık alanlarımızı her geçen gün çoğaltıyoruz ve ortalama yılda bir milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu fidan dikimini sadece bir kuruma bağlamadan hep birlikte yapmalıyız. Sadece Orman İşletme Müdürlüğü’ne bırakmamalıyız” şeklinde konuştu.
HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
İlksen Kolat ise; “Bu çalışmalar gönüllülük esasına ve insanlığın hayrına yönelik olmalıdır. Çünkü gönüllülük esası güdülen bir yerde herkes gönül elçisi olabilir. Türkiye genelinde başlatılan bu çalışmalar kapsamında gelecek nesillerimize daha yeşil bir dünya bırakmanın bilincinde olmalıyız, çünkü fidan umuttur, gelecektir. Bizler, ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında yardıma muhtaç vatandaşlarımızın da yanında olmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.
7’den 77’ye herkes fidan dikmek için Pazarcık’a gitti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri5 BİN DEKAR ALANDA BU YIL ÇALIŞACAĞIZ
Kırıkkale’nin yüz ölçümünün yüzde 16’sının ormanlarla kaplı olduğunu belirten Orman İşletme Müdürü Mustafa Akkız “2013-2104 yılları arasında 142 bin 710 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yaptık ve toplamda 14 Milyon 871 bin fidan dikilmiştir. 2014 yılında ki ağaçlandırma faaliyetlerimize ilave olarak 36 adet okul bahçesine, 720 dekar alanda 15 bin 700 fidan dikilmiş olup vatandaşlarımıza 2 bin 400 adet fidan dağıtılmıştır.  Her yıl bu çalışmalarımız artarak devam ediyor. 2015 yılında 5 bin dekar alanda ağaçlandırma, 15 bin dekar alanda da ağaçlandırılmış alanların bakım çalışmalarını gerçekleştireceğiz” dedi.
KALKINMAYA KATKI VEREBİLİR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, “İçinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik kullanarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu kurumsal hizmetleri katkı sağlayan kişidir. 7’den 77’ye herkes Gönül Elçisi olabilir. Gönül Elçileri hedef gruplarının ihtiyaçlarına göre kendi ilgi, bilgi, beceri ve deneyimleri kapsamındaki her tür toplumsal kalkınmaya katkı verebilir” dedi.
HERKES ORTAĞIDIR
Bozdemir, “Bu hizmetler kurum ve kuruluşlarda verilebileceği gibi hane ve saha ziyaretleriyle de yürütülebilir. Valilikler kaymakamlıklar belediyeler üniversiteler, sivil toplum örgütleri, ticaret ve sanayi odaları, il müdürlükleri, muhtarlar, özel sektör temsilcilileri, medya basın mensupları, yerel liderler, emekliler, öğretmenler Gönül Elçileri projesinin ortaklarıdır” ifadesinde bulundu. Ardından hep birlikte fidan dikimi yapıldı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu