Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSpor

8.GELENEKSEL DİNEK DAĞI CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Geleneksel Dinek Dağı Cumhuriyet Yürüyüşünün bu yıl 8. cisi düzenlendi, bu yılki etkinliğe saygı olarak ta  15 Temmuz kahramanlarımız adına da düzenlenmiş oldu.

Kırıkkale Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Balışeyh Kaymakamlığı ve Balışeyh ve Kırıkkale  Belediye Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Dinek Dağı yürüyüşüne çok sayıda kurum ve kuruluşların ile birlikte Kamu Kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, KKÜ öğrencileri, Milli Eğitime bağlı olan okul öğrencileri, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, sporcular. Sosyal Hizmetler öğrencileri. Umke. 112 ekibi  ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlardan katılım oldu.

Saat: 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket eden yürüyüş grupları Saat. 10.00’da Beyobası köyü Elderek Mahallesi üzerinden kamp yerinde toplanarak zirveye yürüyüşe tüm guruplarla toplanma merkezi oluştu.

Burada çaylar içilip kısa sohbetler yapılırken Kırıkkale Mehteran takımının kısa bir program sundu. Yürüyüşe Vali Yardımcıları  Rıfat Ata,Abdullah Arslaner. İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, İl genel meçlisi Başkanı Murat Çaykara,İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,Özel Kalem Müdürü Mustafa Duman, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım,Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy,Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zühtü Bözdemir,İl Turizmim Müdürü Yahya Kemal Er.  İl sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ,Valilik Basın Halkla İşler Müdürü Bedri Aktaş . Tapu Müdür Süleyman Cebi Hüyüklü, İl Dernekler Müdürü Namık Yayla, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu yetkilileri ve diğer İl Müdürleri katıldı.

Dinek Dağı zirvesine tırmanış buradan  saat:10.00’da 900’e yakın yürüyüşçü Dinek Dağı Zirvesine hareket ederek  izci yürüyüşle tırmandılar. Yürüyüşe Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri rehberlik yaptı. Vali Yardımcısı Rıfat Ata zirvede yaptığı konuşmada ‘’Türk tarihi kolay yazılmamıştır 1071 yılı savaşlarımızdan da başlayarak  tarihimizde savaşlarla ülke bütünlüğümüzü ve topraklarımız için atalarımızın kanları ile bu ülkemizi ve  cumhuriyeti kurduk.  Cumhuriyetimizin bu kutlama kuruluş etkinlikleri çerçevesinde 8. sini düzenlediğimiz Dinek Dağı Cumhuriyet yürüyüşüne katılan tüm katılımcıları kutluyorum. Cumhuriyetin 93’nci kuruluş yılını kutlarken bu günleri bize kazandıran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkemizin huzur ve güvenliği için hayatını feda eden şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Vefat eden ve hayatta olan gazilerimize de minnet borçluyuz. Bugün burada  zirve noktasında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum.”

Ata konuşmaların ardından zirve defterine günün anlamına ait yazdığı yazıyı okunmasının ardından Zirvede bir imam tarafından dualar okunmasının ardından günün anısına tüm katılımcılarla fidan dikildi.

Zirvede Valilik tarafından katılımcılara lokum elma ve mandalına dağıtıldı. Dinek  Dağının  1744 metresinde   Zirvede protokol ve tüm katılımcılar resim çekildi.

Zirve inişi katılımcılara Beyobası köyünde yemek ikram edildi.

Burada yürüyüşe katılan sporcular, gençler ve öğrencilere Kırıkkale Mehteran takımı program sundu. Takımın söyledi milli marşlar gençler tarafından beğeni kazandı. Program bitiminde tüm davetliler davete katıldıkları noktalara araçlarla bırakıldı.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU .

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x