Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

99 yıldır bitmeyen coşku

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. Yıl dönümü Kırıkkale’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Türkler bu cennet vatanın yetişen evlatlarına bu denli kıymet verdikçe bu ülke sağlam bir çınar gibi sonsuza dek ayakta kalacaktır” diye konuştu.

 

BİR DİZİ ETKİNLİK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanında, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama etkinlikleri, protokol konuşmaları, Şehit Suat Yalçın Anaokulu öğrencilerinin gösterileri, Mehmet Işıtan Özel Eğitim Merkezi’nin gösterileri, Geraldine Saran İlkokulu Folklar gösterisi, Kaletepe Şehit Nurettin Öztürk Anaokulunun gösterileri ve Mustafa Kemal Ortakokulunun folklor gösterileri ile devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllendirildiği etkinliğin devamında İl Kültür Merkezi’nde el sanatları sergisi açıldı.

HEM EĞLENDİLER HEM DE EĞLENDİRDİLER

Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinliğe Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başta olmak üzere il protokolü, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Miniklerin performanslarıyla renkli görüntüler yaşandığı etkinlikte geleceğin kurucuları çocuklar, hem gönüllerince eğlendi hem de eğlendirdi. Milli birlik ve beraberliğin dosta düşmana karşı sergilendiği etkinlikte halaylar çekildi oyunlar oynandı. Etkinlikleri yakından takip eden Vali Sezer öğrencilerle yakından ilgilendi ve bayramlarını tebrik etti.

ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARA ARMAĞANI

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Türk’ün milli egemenliğinin tarihe imzasının atıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün çocuklara armağan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bugün, ecdadımızla gururlandığımız, bir o kadar da bizden sonraki nesiller için umut ettiğimiz, yine derya deniz güzellikteki bu vatan toprağının her karışında rahatça dolaşmamızı sağlayanlara şükranlarımızı sunduğumuz gündür 23 Nisan. Bugün tarihi, kültürü, dini, dili ve töresine tutunarak, dünyanın dört bir yanından öğrendiği ilimle ülkesinin daha müreffeh bir yer olması için gerekirse dişini tırnağına takacak olan çocuklarımızın bu milli şuuru fark ettiği, hissettiği, kabul ettiği gün 23 Nisan. Ellerinde Türk bayrakları ile bu anlamlı günü sevinçle karşılayan bu güzel evlatlarımızın Vatan, Bayrak gibi kutsallarımız ile tanıştığı ve onları öğrendiği gündür 23 Nisan” ifadesini kullandı.

MİLLİ BİLİNÇ VE MİLLİ AŞKLA

Müdür Tüfekçi “99 yıldır, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a kadar her türlü zorlu şartlara göğüs germiş, geçirdiği tüm zorluklara rağmen “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturundan bir adım geri atmamış Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin doğduğu gündür 23 Nisan. Bu vatanın ebediyete kadar dünya coğrafyasında yerini alması için sonraki nesillere verilen kıymetin göstergesi olan 23 Nisan, “Bu vatan kimin” diyen ünlü şairin de söylediği gibi “Can verme sırrına erenlere” ait olan bu toprakların kendilerinden sonra emin ellerde olduğunun ispatıdır. İlk önce peygamberlere komşu olan şehitlerimiz için, bu evlatlarımızı milli bilinç ve milli aşkla yetiştirmemiz gerektiğini bizlere hatırlatır. Ve yine Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve milli egemenliğinde çocuklarımızın yerini ve kıymetini bizlere her yıl bir kez daha gösterir”.

BİR ÇINAR GİBİ SONSUZA DEK AYAKTA KALACAK

“Şeyh Edebali’nin Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’ye verdiği öğütlerden tutun da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’a kadar görmekteyiz ki Türkler bu cennet vatanın yetişen evlatlarına bu denli kıymet verdikçe bu ülke sağlam bir çınar gibi sonsuza dek ayakta kalacaktır. Zira bu yüzden değil midir Milli Eğitimimize ait olan “Kaybedilecek tek bir çocuğumuz dâhi yoktur.” bakış açısı? Yine bu yüzden değil midir eğitim camiası olarak tüm projelerimizde, tüm eğitsel faaliyetlerimizde bu ülkenin milli şuur ve bilincine sahip çocuklarını bir adım daha öteye ilerletmek için verilen uğraşların tamamı? Biliyoruz ki çocuklarımız bu ülkenin teminatı, bu vatanın geleceğine ait anahtarların sahipleri. Ve yine biliyoruz ki önce onları güldürürsek bu toprak, bu gök ve bu vatan güler. 23 Nisan Dünya üzerindeki güzelliğin tezahürüdür. Bu güzelliğin mimarı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x