Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

MPT’Yİ KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYİZ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası, Kırıkkale’de bulunan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katılımıyla MPT’ye sahip çıkma toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak “MPT’nin üretim alt yüklenici firmaya verildiği takdirde, emekçiler, ürettiklerinin karşılığı olan ekmeği yiyemeyeceklerdir. Herkes şunu iyi bilsin ki; Biz, bu alın terini, bu göz nurunu kimseye peşkeş çekmedik, çekmeyeceğiz” diye konuştu.

 

KIRIKKALE TEK YÜREK OLDU

MPT’nin seri üretimi ve kontrolünün MKE’nin elinden alınmaması için Kırıkkale’de bulunan STK temsilcileri Türk Metal Sendikasının organizesinde bir araya geldi. TSO Başkanı Ekrem Gök, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Kırıkkale Barosu Başkanı Ayhan Yılmaz, Türk Metal Sendikası Genel Merkez ve Kırıkkale Şube temsilcileri başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda Kırıkkale MPT-76’nın MKE’nin elinden alınmaması için tek yürek oldu. Toplantıda STK temsilcilerine MPT’nin üretimindeki süreç hakkında bilgiler verildi.

 

MKE’YE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Şube Başkanı Mürsel Öcal’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda kürsiye gelen Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak “Bugün hepimiz  Kırıkkale’nin öz evladı, Kırıkkalelilerin ekmeği, suyu, evindeki  sıcak aşı olan Makine Kimya’ya sahip çıktığımızı, çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyurmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Son zamanlarda Milli Piyade Tüfeği’nin üretimiyle ilgili olarak yaşanan gelişmelerle ilgili düşüncelerimizi ve kaygılarımızı sizlerle bir kez daha paylaşmak üzere bu toplantıyı tertip ettik. Türkiye, jeo-politik, jeo-ekonomik ve jeo-stratejik bakımdan dünyadaki en değerli coğrafyalardan biri üzerindendir. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın dünya petrol ve doğalgaz kaynaklarının yüzde 60’sına sahip olması, bu coğrafyanın ‘kaynayan bir kazan’ haline gelmesindeki başlıca etkendir” diye konuştu.

 

MKE STRATEJİK BİR KURUM

Makine Kimya’yı hem önemli hem de değerli kılan, savunma ve milli güvenlik anlamında son derece stratejik bir kurum olması olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Kavlak “Kısaca söylemek gerekirse, Makine Kimya; Türkiye’nin hem savunması hem de milli güvenliğidir. Değişik isimler altında yaklaşık 600 yıllık bir özgeçmiş olan Makine Kimya’nın görevi, hem askerimizin hem de polisimizin ihtiyaç duyduğu araç ve gereçleri tamamen yerli kaynaklarla üretmek ve sağlamaktır. Makine Kimya, bugünkü adını aldığı 1950 yılından bu yana 65 yıldır, savunma sanayi gibi çok özellikli, kritik ve stratejik bir sektörde faaliyet gösteren, en değerli kurumlardan biridir. Bizler de üyelerimizle birlikte, emeğimizle, alınteri ve göz nurumuzla  bu alanda Türkiye için varız, var olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Makine  Kimya’nın bu ülke için çok önemli ve çok değerli bir kuruluş olduğuna inanıyoruz” ifadesini kullandı.

 

MPT DÜNYADA İLK SIRAYA YERLEŞTİ

Kavlak “Milli Piyade Tüfeği’de, Makina Kimya’nın en değerli eserlerinden biridir. Güvenilirliği ve hassayeti bakımından Milli Piyade Tüfeği, dünya genelinde ,ilk sıralara yerleşmiştir. Hatta Milli Piyade Tüfeği, Sayın Genel Müdürün  ifade ettiği gibi dünyadaki en dayanıklı tüfeklerden biridir. Milli Piyade Tüfeği, Türk Malıdır, Türkün malıdır. Üzerindeki markada, bizim işçilerimizin, alınteri ve göz nuru vardır. Milli Piyade Tüfeğini  yapanlara, üretenlere bu vesileyle bir Türk vatandaşı olarak teşekkürü bir borç biliyorum.. Herkes şunu iyi bilsin ki; Biz, bu alın terini, bu göz nurunu, bu emeğin ürettiği Milli Piyade Tüfeğini  kimseye peşkeş çekmedik, çekmeyeceğiz. Son günlerde Milli Piyade Tüfeği ile ilgili hepimizi ilgilendiren, ilgilendirmekle kalmayıp, düşündüren ve üzen açıklamalar duyuyoruz. Herşeyden evvel, şunu ifade edelim ki, bizler bu konunun  politik bir malzeme yapılmasından yana değiliz ve buna da izin vermeyiz. Çünkü, Milli Piyade Tüfeği konusu, politik malzeme olmayacak düzeyde önemlidir. Bizim için önemlidir, milletimiz için, Makina Kimya için, Kırıkkale için önemlidir Türkiye için önemlidir. Biz bu konuda, herkesi hem stratejik, hem de sağduyulu ve duyarlı olmaya ve düşünmeye davet ediyoruz”

 

YA ÜRETİMİN TAMAMINI İSTERLERSE?

“Biz diyoruz ki; Milli Piyade Tüfeği, Makine Kimya’nın eseridir. Milli Piyade Tüfeğini üretecek her türlü teknik ve idari donanım Makine Kimya’da vardır. Alt yüklenici firmaya, Makine Kimya’ya eşdeğer bir pozisyon verilmesi doğru değildir. Bugün 15 bin tüfeğin üretimine talip olanlar, yarın üretimin tamamını isteyebilir. Böyle bir yaklaşım, bir zamanlar yoktan var etme azmiyle, tek motorlu uçak bile üretmiş olan Makine Kimya’daki çalışma arzusunu baltalar, kurumun itibarına   gölge düşürür. Sadece kurumun değil, hem çalışanların, hem de Kırıkkalelilerin itibarına da gölge düşürür. Oysa Milli Piyade Tüfeği, Kırıkkale’de üretilmiştir..Kırıkkale’de yaşayan emekçilerin eseridir. Ama üretim alt yüklenici firmaya verildiği takdirde, emekçiler, ürettiklerinin karşılığı olan ekmeği yiyemeyeceklerdir…Bu emeğin, karşılığı olan ekmeği yeme hakkı,  sadece ve sadece Kırıkkalelilerin hakkıdır. Milli Piyade Tüfeği’nin üretiminin yaklaşık yarısının özel firmaya verilmesi demek, Makine Kimya’da çalışanların, Kırıkkalelilerin ekmeğinin yaklaşık yarısının elinden alınması demektir. Biz, böyle bir paylaşımı adaletli bulmuyoruz,istemiyoruz. Biz, bu konuda hassasız.. Ben, hem Türk-İş Genel Sekreteri, hem de Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olarak, gerek bölge milletvekilleri, gerek hükümet ve iktidar partisi yetkilileri ile defalarca görüştüm. Son olarak, tarafımızdan kaleme alınan bir mektupla Sayın Başbakan’a durumu ilettik.Kırıkkale  Şube Başkanımız ve kurullarımız, bölgede bu konuda var olan duyarlılığı, Türkiye kamuoyu ile paylaşmak amacıyla elerliden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyor” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu