Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Muhtarlara hizmet içi eğitim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği tarafından 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu il genelinde seçilen köy ve mahalle muhtarlarına yönelik hizmet içi eğitim verildi.

DEVLETLER GELENEKLERİ İLE YAŞAR

Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Muhtarların mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumlulukların anlatıldığı hizmet içi eğitim seminerinin açılışında Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, bir konuşma yaptı. Vali Sezer, “Devletler gelenekleri ile yaşar. Devletin bazı gelenekleri, bazı kurumları o devleti ayakta tutan yegâne unsurlardan bir tanesidir. Bu çerçevede baktığımız zaman ilk akla gelen kurumların bir tanesi de muhtarlıklardır. Muhtarlar devlet ile millet arasındaki köprü ve devletin halka yansıyan en yakın yüzü konumundadırlar” diye konuştu.

KÖKLÜ BİR DEVLETİZ VE KÖKLÜ KURUMLARIMIZ VAR

Devletimize ve milletimize olan borcumuzu, yüklenilen misyon çerçevesinde herkesin yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Vali Sezer, “ Anadolu coğrafyası değerli, zor bir coğrafya ve yükümüz de ağır. Dolayısıyla bu yükün altında bulunan tüm devlet kurumlarında görevli arkadaşlarımızın da çok ağır bir yük ve vazifesi var. Anadolu’nun kapıları bize açıldıktan sonra hiçbir zaman bedel ödemeden bu topraklarda kalmış değiliz. Sürekli bir takım bedeller ödedik. Son 5 yıla geriye dönüp baktığımız zaman bu devletin ne badireler atlattığını görürüz. Bu badireleri birçok dünya devletinin atlatıp, ayakta kalma ihtimali yok. Ama bakıyoruz biz halen ayaktayız. Çünkü biz köklü bir devletiz ve köklü kurumlarımız var. Sizden ilham alacağız. Vatandaşın nabzını sizinle tutacağız. Mahalle ve köyle ilgili ne problemler varsa bunları tespit etmeniz lazım ”ifadesini kullandı.

HEPİMİZE BİR GÖREV DÜŞÜYOR

Vali sezer “Bugün bir IŞİD tehlikesi ortaya çıktı DEAŞ tehlikesi. Baktığınız zaman işte Suriye’nin Irak’ın bir tarafından girdiler diğer tarafına kadar çıktılar. Devletlerin yaklaşık 4’de 3’ünü ele geçirdiler. Ne kadar zaman içerisinde yaklaşık 6 ay içerisinde. Biz yanı başımızda hemen Kilis’in orada işte mücadele edemezsiniz denildiği DEAŞ’lılarla bizim Mehmetçiğimiz girdi ve bir ay içerisinde hepsini tarumar etti, attı bir tarafa. Niye? Biz devlet geleneği olan köklü bir kurumuz. Ancak üzerimizde oynanan, üzerimize yüklenen, değişik aktörlerle başımıza bela edilen terörle mücadelemizi ancak bu şekilde yürütüyoruz. Bizim hepimize bir yük düşüyor. Bazılarımız bu vatan için canlarını veriyor şehit oluyor. Son 20 gün içerisinde 3 tane şehidimiz var Kırıkkale olarak” dedi. Konuşmanın ardından ilgili kurumların yöneticileri tarafından; mevzuatta belirtilen görev, yetki ve sorumluluklar, kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletmesi konusunda yapılması gereken çalışmalara yönelik sunumlar gerçekleştirildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x