Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

ABC’den ‘Dirilişin yolu Çanakkale ruhu’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla ABC Eğitim Kurumları, Müftülük Konferans Salonu’nda Şehitlere Vefa Gecesi adı altında program düzenledi.
 
Programa katılanlar, duygusal anlar yaşadılar. Tıklım tıklım dolan salonda “Dirilişin Yolu Çanakkale Ruhu” adlı programda Tiyatro ve Özgün Müzik Sanatçısı Yusuf Eker, cephe gerisi destanlaşan türkü ve gösteriyle salonu dolduranlara farklı bir atmosfer yarattı. Eker, sahnede gösterisi sık sık alkışlarla kesildi. Programa; Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Kırıkkale Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Kapusuz, ABC Eğitim Kurumları Kurucu Başkanı Harun Güleç, Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, şehit ailesi yakınları, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.
 
KONUŞMA BEĞENİ TOPLADI
Program saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Nur Camii Külliyesi İmamhatibi Murathan Önder’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından ABC Eğitim Kurumları Kurucu Başkanı Harun Güleç, bir konuşma yaptı. Konuşmasında Güleç’in sözleri büyük beğeni topladı. Güleç, “Vatanı ve istiklali için canını feda etmekten çekinmeyen Türk Milleti, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelesiyle başka milletlere de emsal olmuş, şehitlerimizin ve gazilerimizin destan yaratan kahramanlıkları ile milletimizin bu güzel topraklarda hür ve bağımsız yaşaması mümkün olmuştur. Muharebelerdeki kuvvet dengesi ve imkânları kıyaslandığında, adeta mucize bir başarı olan Çanakkale Deniz Zaferi de aziz milletimizin, iman gücüyle, inanç ve azimle yazdığı bir destandır” dedi.
 
BÜYÜK ZAFER
Güleç, “Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülkeleri insani değerlerde, Türk’ ün merhamet duygularının ve örnek davranışlarının birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir.”diye konuştu.
 
KALBİMİZLE ANIYORUZ
Güleç, “Bizler de, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe güçlendirerek taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyoruz ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.”şeklinde konuştu.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu