Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Acele ediyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber: Burak CAN
 
EN ÇOK BOŞANAN 8 İLDEN BİRİSİ KIRIKKALE
 
Türkiye’de en çok boşanma olayı yaşanan iller belli oldu. En çok boşanma olayı yaşanan sekiz ilden birisi Kırıkkale olurken, bölge olarak en çok boşanma olayı Ege Bölgesinde meydana geliyor.
 
8 İLDEN BİRİ KIRIKKALE
Yapılan araştırmalar neticesinde en çok boşanma olayının meydana geldiği iller ve bölgeler belli oldu. Araştırmalar neticesinde en çok boşanma olayı meydana gelen iller Kırıkkale, Antalya, İzmir, Muğla, Denizli, Ankara, Eskişehir, İçel çıktı. Boşanmanın en az olduğu iller; Kars, Batman, Mardin, Van, Siirt, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari olurken, en çok boşanma meydana gelen bölge Ege Bölgesi oldu. Bireyler üzerinde yapılan araştırmalara göre; kadınlar en çok şiddet görmekten, erkekler ise alışılmış çevreden kopamamaktan boşanıyor.
 
KIRSAL KESİMLERDE DAHA AZ
Araştırmada 210’u kadınlara ait, 200’ü insan sonuçlarına, 410 bireyle ve aralarında anlaşmazlık olduğu, 93 kural uygulayıcı görüş olduğu nedenler nedeniyle boşanmaların olduğu belirtildi. Ayrılma oranları, kırsal kesimlerde daha az. Evlilikte en çok acelecilik, kötü alışkanlıklar, alışılmış basınç birimi etkisi, duygusal ve seksüel hayata ilişkili sorunlar görülürken, kadınların eğitimi arttıkça, boşanma oranları artıyor. 2 veya daha az evli olup boşananların oranı yüzde 21.4, 8 sene veya daha fazla süren evliliklerde boşananların oranı yüzde 50.3.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu