Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Acil sağlık hizmetleri çağ atladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, ‘Parademikler Buluşuyor’ konulu panelde, “Son 10 yılda sağlıkta dönüşüm programındaki en büyük başarılardan biride hiç şüphesizdir ki acil sağlık hizmetlerinde yaşanmıştır” dedi.

‘SÖZ SAHİBİ ÜLKE HALİNE GELDİK’

İl Sağlık Müdürü Dr. Uzun; “Bilindiği üzere reform diyebileceğimiz sağlıkta dönüşüm programı 2003 ten bu yana ülke genelinde başarıyla ve kararlılıkla yürütülmektedir. Sağlık hizmetlerinin daha verimli kaliteli, ulaşılabilir hakkaniyet gözetilerek verilmesi amacını içeren bu programla özellikle son 10 yılda çok başarılı gelişmelere şahit olduk. Dünya sağlık örgütü nezdinde 10 yıl önce sağlık alanında gelişmiş ülkeler sıralamasında alt sıralarda yer alan ülkemiz yapılan başarılı uygulamalarla şu anda dünya da bu alanda söz sahibi ülkeler arasına girmiştir. Hatta bazı başarılarımız dünya sağlık örgütü tarafından tüm ülkelere örnek gösterilmektedir. Tüm bu gelişmelere ilimizde tanık olmanın haklı sevincini hep beraber yaşıyoruz. Son 10 yılda sağlıkta dönüşüm programındaki en büyük başarılardan biride hiç şüphesizdir ki acil sağlık hizmetlerinde yaşanmıştır. Bu vesile ile ilimizdeki Acil sağlık hizmetleri hakkında sizlere kısaca bilgi vermek istiyorum.

‘PARADEMİK SAYISI 6 BİN 800’

Eski ve sayıca yetersiz ambulans ve ekipmanlarla, yakıtını hastadan aldığımız ve hastayı kabul edecek hastane bulana kadar vakit kaybedilen bir acil sağlık hizmet anlayışından, gerekirse helikopter ve jet ambulanslarla sevk yapabildiğimiz, sizler gibi daha tecrübeli personelle, tamamen ücretsiz olarak %98 vakaya ilk 10 dk. Gibi kısa bir zamanda müdahale edebildiğimiz modern bir acil sağlık hizmeti sunumunu verir hale geldik. Bu modern ve kaliteli hizmetin özellikle son yıllarda mimarları arasında hiç şüphesiz ki bu günde burada toplanma sebebimiz olan siz paramedik arkadaşlarımızı saymaktayız. Ülkemizde 2005 yılında acil sağlık hizmetleri ailesine katılan paramedik arkadaşlarımızla acil sağlık hizmetleri daha da güçlenerek dünya standartlarında örnek gösterilen bir hale gelmiştir. Sayıları hızla artarak aramıza katılan paramedik sayısı ülke genelinde 6800’ü bulmuştur. Bu sayının hızla artmasını temenni ediyoruz. Bugün 22 Aralık paramedikler günü dolayısı ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tabi burada mezun olup görev alan arkadaşlarımız olduğu gibi eğitimi devam eden arkadaşlarımızda var. Özellikle eğitimi devam eden arkadaşlarımıza birkaç cümle söylemek istiyorum.

‘FİKİR VE PROJELERİNİZİ PAYLAŞIN’

Sevgili arkadaşlar öncelikle mezun olduktan sonra çok önemli ve kutsal bir görevi ifa edeceğinizi bilmenizi isterim. Sizlere verilen bu fırsatı çok iyi değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü kaliteli bir eğitim kadrosu olan güzel bir okulunuz var. Yarın görev aldığınızda olay yerinde önce kendi can güvenlinizi alın. Mesleki bilgilerinizi zaten alıyorsunuz. Bu konuda diyeceğim pek bir şey yok. Fakat sağlık alanında muhakkak fikir ve projelerinizi paylaşın, girişken olunuz. Bu duygu ve düşüncelerle 22 Aralık Paramedik gününüzü en içten duygularımla kutluyor hepinize meslek hayatınız boyunca başarılar diliyorum. Teşekkür ederim. Bu vesile ile İl Sağlık Müdürlüğümüz adına; İlimizde görev yapan ve gelecek yıllarda aramıza katılacak olan tüm Paramedik arkadaşlarımızın Paramedik Gününü Kutlarız”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu