Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Adaylar belli oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1 Kasım’da yapılacak 26’ncı dönem milletvekilleri aday listesi belli oldu. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti 2, MHP ise 1 milletvekili çıkarmştı.
 
AK PARTİ ADAYLARI
Kırıkkale’de en çok merakla beklenen aday listesi olan AK Parti’de adaylar belli oldu. 25 aday adayının başvuruda bulunduğu AK Parti’de 7 Haziran Seçimlerinde aday olan isimlerin tekrar aday olup olmayacağı ve Aday Adayı olan Beşir Atalay’ın tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceğiydi. Akşam saatlerinde belli olan aday listesin açıklandı. Yapılan açıklamada AK Parti’nin adayları; Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir olarak açıklandı. Merakla beklenen Beşir Atalay Van’dan aday gösterilirken Oğuz Kağan Köksal aday gösterilmedi.
 
EN AZ İKİ MİLLETVEKİLİ
7 Haziran seçimlerinde oy oranını yükselterek 1 milletvekili çıkaran Milliyetçi Hareket Partisinde 1 Kasım’da yapılacak seçimde adaylar belli oldu. 7 Haziren seçimlerinde Milletvekili olan Seyit Ahmet Göçer tekrar birinci sıra milletvekili adayı olurken, aday olan Halil Öztürk ve Merih Karayol tekrar aday gösterilmedi. Öztürk ve Karayol’un yerine Tacettin Silsüpür ve Abdullah Pekgöz aday gösterildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Erdal Baloğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra tüm ülkenin MHP’ye güvendiğini ve Kırıkkale’de MHP’nin en az iki milletvekili çıkaracağını söyledi.
 
CHP’NİN ADAYLARI BELLİ OLDU
1 Kasım seçimleri için aday listesini genel merkeze teslim eden Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını belirledi. Birinci sırada Hasan Biçer, ikinci sırada Mustafa Demiral, üçünü sırada ise Âdem şahin yer aldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Ahmet Önal, 7 Haziran seçimlerindeki listenin bu seçimde değiştiğini söyledi. Hep birlikte gece gündüz demeden çalışacaklarını belirten Önal, “Bizim önceliğimiz bu seçimlerde başarı elde etmektir. İnanıyorum ki seçimlerde en az bir milletvekili çıkaracağız. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, hakkımızda hayırlısı neyse o olsun” dedi.
CHP’nin adayları ise şu şekilde; Hasan Biçer (Avukat), Mustafa Demiral (Veteriner Hekim) ve Adem Şahin (MKE Emeklisi).
 
HDP’NİN ADAYLARI
7 Haziran seçimlerinde Kırıkkale’de seçim çalışması yaptırmadıkları gerekçesi ile açıklama yapan HDP, Kırıkkale’de yine aday gösterdi. HDP’nin adayları ise şöyle; Emine Nilüfer Ataman, Mehmet Boztemir, Maşallah Köysü.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu