Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

ADD Kırıkkale Şube Başkanı Demirtaş Öğretmenler Gününü Kutladı

Atatürkçü Düşünce Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Emre Demirtaş öğretmenler gününü kutlayan bir mesaj yayımladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Atatürkçü Düşünce Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Emre Demirtaş öğretmenler gününü kutlayan bir mesaj yayımladı.

Demirtaş yaptığı yazılı açıklama şunları söyledi:

“Dünyada Başkomutanlık ve Başöğretmenlik verilen, bu iki sıfatı kişiliğinde toplayan başka bir örnek yoktur. Gazi ATATÜRK’e verilen Başöğretmenlik unvanı harf devriminin bir sonucudur.
Gazi ATATÜRK “Arkadaşlar güzel dilimizi ifade etmek için yeni Türk harflerini kabul ediyoruz. Asırlardan beri kafalarımızı demir çerçeve içinde bulandıran anlaşılmayan ve anlayamadığımız işaretlerden kendimizi kurtarmak mecburiyetindeyiz .” dedi ve tüm yurtta okuma yazma seferberliğini başlattı. İsmet İnönü seçim bölgesi Malatya’ya giderken ”Bugün bütün ülke bir dershane halini almıştır. Bu sınıfın Başöğretmen’i de GAZİ’nin kendisidir.” diyerek BAŞÖĞRETMEN sıfatını veren ilk kişi olmuştur.

Millet Mektepleri 1 Ocak 1929’da açıldı. Okuma yazma oranı Erkeklerde %7, kadınlarda %0.4 idi. At nalı çakacak çivisi bile olmayan bir ülkede yurt dışına öğrenciler göndermesi, yurt dışından uzmanlar getirtmesi sonucu yetişen 20.000 öğretmen ordusunun da katılımıyla okur yazar oranı kısa zamanda %20’lere çıktı. Bu oran bugün %90’lar düzeyindedir.

Evet arkadaşlar, özellikle aydınlarımıza sesleniyoruz!

Yakalarımıza rozetler takıp “Atam seni seviyor ve anlıyoruz.” demekle olmuyor bu işler. Bu halkın geri kalmışlığı cahilliği onların kaderi ya da suçu değildir. ATATÜRK’ü anmayan, anlayamayan siz aydınlarımızın suçudur. Yoktan var ettiği bir orduyla meydana gelen toplumu kısa zamanda eğitimde ve ekonomide, dış ilişkilerde komşularla olan münasebetlerimizle de dünyada hatırı sayılır ülke durumuna getirmiştir. Ülkemizdeki bu günkü durumumuz 24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlerin sorunlarını dile getirme günü haline gelmiştir. Bu kutsal görevi rant anlayışında yapan eğitimcilerimizin yüzünden bu noktaya gelinmiştir. Gazi ATATÜRK’e verilen Başöğretmenlik’in 90.yılında 90 TL ödeyemediği için ana okulundan atılan öğrencilerden, servis ücretini ödeyemediği için çocuğunu okula gönderemeyen velilere ve çocuğuna pantolon alamadığı için canına kıyan velilerin yaşadığı toplum haline geldik. Sıkıntılarınızı biliyoruz… Zor şartlar altında görev yaptığınızın bilincindeyiz… Başöğretmenimizin ne sıkıntılar ne yokluklar içinde neler yaptığını neden örnek almıyorsunuz? Eğitimi ticari düşündüğünüz için çocuklarımızın geleceğini sattığınızın farkında mısınız? Bu kutsal görevi kutsallıktan çıkardığınız için, gidin kendinize başka işler bulun… Çocuklarımızın ve Ülkemizin geleceğini karartmayın. Bırakın bu kutsal görevi Atatürkçü Düşünce’ye sahip ATATÜRK gibi düşünen Öğretmenler yapsın… Sorunlarınız sorunlarımızdır…

Sorunlarınızın giderilmesi dileklerimizle 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’nüz kutlu olsun” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x